9 способів зменшити шкоду від смажених продуктів

0

Всім відомо, що смажені продукти шкодять здоров’ю і можуть стати причиною набору ваги. Набагато корисніше гасити, піч або готувати обід за допомогою сковороди вок. Це зменшить калорійність порції і під час нагрівання масла утворюється менше шкідливих частинок. Неможливо повністю позбутися від шкоди смажених продуктів, але все-таки є кілька способів приготувати смажене блюдо більш корисним.

9 способів зменшити шкоду від смажених продуктів

1. Додайте в каструлю з маслом моркву. Тобто, під час смаження можна закинути морква, яка прийме на себе токсичні речовини, які виникають при цьому процесі. Після приготування смажену їжу краще покласти на паперовий рушник, для поглинання надлишок олії.

2. Використовуйте якісні сковорідки, наприклад, італійську посуд Flonal з антипригарним і керамічним покриттям, таким чином, можна скоротити кількість жиру при смаженні. Також існує вибір посуду, яка тільки створює ефект смаження.

3. Вибирайте якісне і очищене масло для смаження. Кращим вважається бавовняне і льняне масло, але ці масла дорожчі, можна використовувати оливкову, рапсове або соєве масло.

4. Смажити краще в глибокому маслі, так як продукти поглинають при цьому менше жиру. Але важливо пам’ятати, що температура повинна бути високою, приблизно 200 градусів, щоб скоротити тривалість смаження і запобігти поглинання масла. Також важливий розмір у продукту, який ви смажите, чим більше його поверхня, тим він кращий поглине жири.

5. Додавайте при смаженні алкоголь, наприклад, для того, щоб тісто поглинало менше жиру, додайте в нього алкогольні напої (бренді, коньяк або ром) в пропорції 2 столові ложки на 1 кг борошна. Алкоголь перетворюється під час смаження в газ і випаровується з тіста, забираючи їх нього надлишки масла.

6. обмежувалися одним смаженим продуктом за один прийом їжі. Якщо ви підсмажити маленькі пончики, то інша частина обіду повинна бути зварена на пару або іншим корисним способом. Додавайте багатий зелений салат з овочами, так ваша трапеза не буде повністю нездоровою.

7. Додавайте овочі в смажену їжу. Якщо ви готуєте оладки або котлети додавайте в них більше овочів, наприклад, гарбуз, кабачки, цибуляпорей, цвітну капусту.

8. Використовуйте кулінарний спрей для смаження. При приготуванні млинців, омлетів і оладок використовуйте кулінарний спрей, він скорочує кількість споживаного жиру, так як масло розпорошується тонким шаром.

9. Якщо ви смажите тісто, то місите його довше. При замішуванні тіста змінюється його хімічний склад і при смаженні усмоктується меншу кількість масла.

Схожі записи:

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок