Яка дівчина не хоче скинути пару зайвих кілограмів особливо в розпал літнього сезону? Ось, правда, влітку так не хочеться в чомусь себе обмежувати!
Однак, зовсім не обов’язково голодувати і відмовлятися від всього смачненького — програма роздільного харчування, розроблена Мойцей Поляншек і Бредою Хорбат, дозволяє отримувати задоволення від їжі і при цьому худнути, поєднуючи довгостроковий результат і легкість дотримання дієти.
Меню 90-денної дієти роздільного харчування
Принцип роздільного харчування досить часто використовується для дієт, націлених на схуднення, творці цієї 90-денної програми пішли далі, запропонувавши розділяти їжу по днях, тобто протягом дня можна їсти тільки певну групу продуктів. У цієї дієти найкращі відгуки: схуднення (до 20 кілограмів за 90 днів) відбувається за рахунок зміни метаболізму, більше того знижується кров’яний тиск і відступає більшість хвороб, пов’язаних із зайвою вагою. Можливо, через 90 днів ви захочете повністю перейти на такий спосіб харчування.
Меню роздільної дієти досить приємне і підходить навіть любителям солодкого, проте, як і в будь-якій іншій дієті, тут є свої обмеження, які необхідно суворо дотримуватися, не можна пропускати день або якось по-іншому порушувати цикл. Перед початком харчування позбудьтеся від тих продуктів у вас вдома, які не входять в меню роздільної дієти (список буде наданий нижче).
Меню базується на чотириденному циклі, який постійно повторюється. Кожен день цього циклу містить певний тип продуктів, але сніданок завжди являє собою фрукти та/або фруктові соки без додавання цукру.
1-й день — продукти, багаті протеїном — Білковий День
Основна їжа — м’ясо та молочні продукти, яйця та птиця. М’ясо може бути смаженим або вареним. Можна салати з оливковою олією. Так само дозволені супи, але без використання макаронів або картоплі. В обід і вечерю можна з’їсти шматок цільнозернового хліба.
2-й день — продукти, багаті крохмалем — Овочевий День
Будь-які поєднання овочів. Також у цей день можна їсти рис у вареному або смаженому вигляді. Порції повинні бути невеликими, але з використанням як можна більшої кількості інгредієнтів. Салати. В обід і вечерю дозволяється цільнозерновий хліб.
3-й день — продукти, багаті вуглеводами — Смачний День
Напевно, саме приємне меню: борошняні десерти, а також макарони і піца. Однак єдиний дозволений соус — томатна паста. У цей день дозволяється низькокалорійне морозиво, гіркий шоколад, низькокалорійні бісквіти, пироги та печиво.
4-й день — продукти, багаті вітамінами — Фруктовий День
Фрукти в будь-яких кількостях. Єдине правило — не змішувати кислі і солодкі фрукти.