Ароматизовані чаї для зимової погоди

0

Взимку нам дійсно більше хочеться їсти , а холодна їжа і напої можуть нашкодити здоров’ю. Але до того як у людей в будинках з’явилося центральне опалення , вони вважали , що нагрівання тіла відбувається зсередини і можна підняти його температуру за допомогою деяких продуктів , таких як бобові й коренеплоди , а також спецій: імбиру , кориці , чорного перцю і гвоздики. Тому гарячі ароматизовані чаї прекрасно підходять для зимової погоди . Заварюючи чай елітних сортів з фруктовими добавками і незвичайними спеціями , можна не просто вгамувати спрагу і зігрітися , але й отримати хорошу дозу вітамінів і корисних речовин.

Ароматизовані чаї для зимової погоди

Часто взимку дійсно більше хочеться їсти. Це відбувається через те , що охолодження викликає апетит. Що можна їсти взимку , а чого краще уникати?

 

Уникайте холодної їжі і охолоджених продуктів і рідин , таких як морозиво або кока -кола з бляшаної банки. Охолоджені продукти вимагають витрат енергії , для того щоб нагріти їх до процесу травлення. Тобто організм повинен впоратися з холодом всередині і зовні. Зберігаючи тепло , організм послаблює кровотік , особливо , в кінцівках , цим пояснюється , чому ноги і руки мерзнуть у першу чергу.

Взимку , варені овочі краще, ніж сирі , особливо , коренеплоди. Також прекрасно підходять спеції , такі як імбир , часник , кориця , куркума і гвоздика.

У різних країнах є свої гарячі напої , які готують в зимовий час , наприклад , у Скандинавських країнах є популярний рецепт напою « Глег » ( Glogg ) . Його готують на Різдво з теплого вина зі спеціями.


Склад на 4-6 порцій (залежно від розміру склянок) :

1 пляшка червоного сухого вина

2 палички кориці

8 гвоздикових зірочок

3 см кореня свіжого імбиру , очищеного і нарізаного

1 чайна ложка насіння кардамону , трохи розім’ятих

¾ склянки світло- коричневого цукру

1 / 3 склянки родзинок

1 / 3 склянки подрібнених волоських горіхів

Подавати з нарізаною яблуком

Приготування:

1 . В скляній банці змішати всі верхні інгредієнти до цукру і замочити на ніч.

2 . Наступного дня процідити вино і додати цукор , родзинки , горіхи і підігріти (але не кип’ятити) , в маленькій каструлі на повільному вогні. Помішувати , поки цукор не розчиниться.

яблучний чай

 

Смачний зимовий напій , заснований на яблучному соку . Можна приготувати подібний чай на основі журавлини.

склад:

1 літр яблучного соку ( очищеного )

2 палички кориці

4-6 зірочок гвоздики

¼ чайної ложки цілих зерен чорного перцю

½ чайної ложки насіння кардамону

Невеликий шматочок мускатного горіха

2-3 см свіжого імбиру , почищеної і нарізаного

Приготування:

1 . Змішати все в каструлі і варити протягом 30-45 хвилин.

2 . Спробувати , смак повинен бути насиченим , якщо утворилася пінка , то її треба зняти.

3 . Можна подати в стаканах або гуртках з паличкою кориці всередині.

Чорний чай з гранатом

 

Склад для однієї порції:

1 пакетик чорного чаю або 1 чайна ложка чайного листя

½ склянки окропу

¼ — 1 / 3 склянки гранатового соку без додавання цукру

1-2 чайні ложки лимонного соку або свіжовичавленого апельсинового соку.

Приготування:

1 . Приготувати міцний чорний чай в киплячій воді.

2 . Процідити і додати гранатовий сік і сік лимона або апельсина і знову розігріти.

3 . Підсолодити медом і при подачі прикрасити стакан або кухоль скибочкою лимона або апельсина.

Зелений чай з лимоном і імбиром

 

Склад на 4 порції:

4 склянки води

4 чайні ложки меду або агави

6 смужок свіжого імбиру (6см х ½ см)

4 пакетика зеленого чаю або 4 чайні ложки листя зеленого чаю

6 смужок цедри лимона ( приблизно 5 см х 2,5 см кожен)

Приготування:

1 . У маленьку каструлю з водою додати імбир і цедру лимона.

2 . Довести до кипіння , зменшити вогонь і варити на дуже слабкому вогні близько 10 хвилин (не закривати кришкою).

3 . Додати мед , злити воду і вийняти імбир і лимон.

4 . Додати пакетик з чаєм і знову додати імбир і лимон. Почекати 3 хвилини і подавати в скляних стаканах . Можна прикрасити шматочками лимона.

Корисний гарячий шоколад

 

Склад на одну порцію:

1 стакан молока

1-1/2 чайної ложки какао

4 фініка , без кісточок

Щіпка кориці або мускатного горіха

Приготування:

1 . Помістити всі інгредієнти в блендер і змішати , поки маса не стане однорідною.

2 . Налити в каструлю і нагріти . Під час нагрівання збивати віночком , щоб утворилася піна.

3 . Подавати , посипавши зверху щіпкою кориці або мускатного горіха.

Схожі записи:

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок