Баранина по-домашньому

0

Цей рецепт ніж те схожий на попередній ( буженина смажена ) . М’ясо також запікається в духовці разом з цілим картоплею. Однак , цього разу це баранина .

Баранина по-домашньому
Буквально пару годин тому я вже викладав тут рецепт запікання баранини. Що ж , хороших рецептів багато не буває 🙂

 

склад продуктів

Склад продуктів тут досить простий. Основні — баранина і картопля . Причому м’ясо можна брати як з кісточками , так і без (філе) . Коротше , задавати чіткі пропорції продуктів не має сенсу. Хтось захоче зробити побільше м’яса , хтось — більше картоплі , та ще й зі спеціями бажано не переборщити. Ну а загалом, знадобляться:

  •     Баранина (чим більше — тим краще :))
  •     Картопля ( потрібні невеликі картоплини )
  •     Бараняче сало або жир ( для смаження)
  •     часник
  •     Зелень (ну там петрушка або кріп , цибуля зелена теж піде , або і те й інше і третє)
  •     Чорний мелений перець (і / або інші спеції для м’яса — тут вже по-смаку )
  •     цукор
  •     сіль

Як готувати баранину

  1.     Для початку чистимо картоплю (потім буде ніколи).
  2.     Далі … обробляв, м’ясо на шматки середньої величини.
  3.     Всі шматки натираємо сіллю , цукром і часником. Потім — посипаємо перцем (або які там у вас ще заготовлені спеції) .
  4.     Далі обсмажуємо шматки баранини на сковороді на баранячому або звичайному кулінарному жирі протягом десяти хвилин. До речі , якщо для смаження буде використовуватися бараняче сало , його бажано заздалегідь трохи розтопити на сковорідці (перед смаженням) .
  5.     Ну а далі , коли м’ясо обсмажене, перекладаємо його на деко ( туди ж необхідно вилити жир). Разом з м’ясом кладемо цілі картоплини . І ставимо все в дуже добре розігріту духовку.
  6.     Запікаємо баранину в духовці приблизно десять хвилин.
  7.     Потім вимикаємо духовку , але м’ясо в ній залишаємо ще хвилин на п’ять.

Все, страва готова. Тепер залишилося його красиво оформити — красиво розкласти разом з печеною картоплею , прикрасити зеленню.

І наостанок , не боячись здатися занудним , повторюся : баранина — це тема! Страви з баранини на свято — саме те!

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами - front2back2@gmail.com