Білий хліб шкідливий, а манна каша безкорисна

0

Редактора Євангеліну Полів у дитинстві годували манною кашею. Євангеліна морщилася, але аргументів у неї не було. Потім Євагеліні стали вселяти, що наваристий суп – це дуже корисно, особливо з хлібом. Євагеліна терпіла, але заперечити нічого не могла. Зараз Євангеліна стала дорослою, перейшла на сироїдіння і зробила викривальне інтерв’ю, в якому відомий дієтолог Олексій Ковальков, автор книги «Методика доктора Ковалькова», говорить всю правду про кашах, хлібі і бульйонах.

bulka

Олексій, з дитинства нам вбивали в голову, що потрібно обов’язково їсти суп. А чи такі корисні супи?

Справа в тому, що все м’ясо – будь то звична курка чи екзотична кенгурятина виробляється промисловим способом, а значить, містить масу добавок – антибіотики, гормони. При варінні ці речовини переходить у бульйон. Ми їмо його самі, годуємо своїх дітей. Тому, коли у дитини «раптом» виникає пневмонія, йому призначають антибіотики, а вони не допомагають. Чому?

Тому що дитина в мікродозах отримував цей антибіотик з бульйоном. І скільки НЕ напихати його антибіотиками, вони не допомагають. Організм уже звик до цих ліків, навчився захищатися. Або ще один приклад про «користь» бульйону. Ми купуємо курку – вона щільна, пухка, м’яка. Чому? Тому що вона містить фосфат натрію, який утримує воду. Цим вона відрізняється від домашніх курей, з жорстким м’ясом.

При варінні фосфат натрію потрапляє в бульйон і далі в організм. Людина, яка часто їсть курячий суп, може відзначити, що у нього з’явилися набряки . Чому? У чому причина? І не може здогадатися, що причиною є – курячий суп.

Але, хочу зазначити, що саме м’ясо після цього стає нормальним. Тому що всі шкідливі речовини йдуть в бульйон і м’ясо можна їсти і дорослим і дітям.

А холодні супи, вегетаріанські?

Вони дуже корисні – суп-пюре, протерті овочі, окрошка. Правда, що стосується окрошки, то тут варто сказати про дріжджі, оскільки для приготування використовується квас на дріжджах. Зараз скрізь продаються китайські гідрофільні дріжджі. Вони не руйнуються при термічній обробці, і відкладаються на стінках кишечника, порушують всмоктуваність білків. Це дуже серйозна проблема. На жаль, вся пекарна промисловість використовує саме такі дріжджі. В якості заміни можна запропонувати дорогі французькі дріжджі, які руйнуються при високій температурі. Але вони набагато дорожчі.

Майже весь хліб, який продається в магазинах, зроблений на термофільних дріжджах. Відмовитися від нього?

Так, майже весь дріжджовий хліб шкідливий, особливо білий. Наші пращури пекли хліб на заквасці, яка дуже корисна. Вона покращувала травлення, підвищувала імунітет. Сьогодні хліб печуть інакше. І вже вчені довели – велика кількість білого хліба може провокувати появу пухлин кишечника. Білий хліб не перетравлюється, гниє, утворює джерела інтоксикації. Краще їсти цільнозерновий хліб, він є джерелом і вітамінів і потрібної клітковини. Такими ж властивостями володіють і каші.

Розкажіть, які каші найкорисніші?

На першому місці – гречка. Потім геркулес, в якому корисних речовин і мікроелементів набагато менше ніж в гречці. Далі по корисності йдуть перлова крупа і бурий рис. І зовсім некорисна, а навіть шкідлива – манна крупа. Незважаючи на те, що деякі матусі досі впевнені, що манна крупа найкраща їжа для дитини. Це не так. У ній міститься багато порожніх вуглеводів, а корисних речовин дуже мало.

А як правильно готувати каші?

Найкраще заливати крупу теплою водою і настоювати кілька годин. Так вона зберігає всі корисні речовини. Гречка, наприклад, готується таким чином за чотири години. Рису потрібно більше часу, особливо дикого. Але варто набратися терпіння, якщо ви хочете перейти на здоровий спосіб життя. Якщо ж немає можливості замочувати, можна в духовці або варити на повільному вогні. У будь-якому випадку, чим менше термічний вплив, тим корисніше блюдо.

Схожі записи:

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок