Брокколі в дієтології

0

Брокколі вважається одним з кращих борців проти виразки, раку та повноти, а ньому маса мінеральних речовин і вітамінів. Про його користь і ролі в дієтології ми і поговоримо сьогодні.

article-12_1

Дорослі люди частенько не приділяють цьому овочу належної уваги, вважаючи його прерогативою дитячого харчування, адже на смак він кілька пріснувато. Але, його допомога травленню воістину неоціненна, що приносить величезну користь організму в цілому. Однією порції брокколі цілком вистачає для заміни поливитаминной таблетки, адже вона багата фолатами, які беруть участь у підтримці тонусу і оновленні крові. Також це справжнє джерело вітаміну С, вітаміну К, РР і А. У цьому овочі міститься все необхідне для скелета і серця у вигляді мінералів заліза (легко усваиваемая форма), кальцію, натрію, фосфору і калію.

Брокколі багата білком, завдяки чому стає незамінною в дієтології, а також при виразковій хворобі і для її профілактики. Крім того це відмінне протівострессное і антисклеротичну засіб, що допомагає проти розладів кровообігу та нервової системи. І на закінчення можна назвати недавно відкрите протипухлинну властивість цього овоча завдяки наявності речовини сульфорафана, одночасно виконує й антимікробні функції, правда, міститься воно виключно в незрілих пагонах.

На брокколі заснована маса дієт, з причини її низької калорійності, і здатності швидко і ефективно насититися. Крім того вона сприяє прискоренню обмінних процесів, що тягне за собою зниження ваги.

Схожі записи:

Поделиться.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок