Чи можна їсти свинину при правильному харчуванні

0

Свинина — один з найбільш суперечливих сортів м’яса. Її заборонили у багатьох країнах. Чуток про шкоду і користь свинини ходить чимало. Але чи правдиві вони? Адже, статистика показує, популярність свинини не поступається іншим видам м’яса, а шницель из свинины — це взагалі нереальна смакота.

Щоб зрозуміти, чому свинину забороняють необхідно вивчити її склад.

Сорти свинини

У харчовій промисловості прийнято виділяти 2 основних види свинини. Свинина 1 сорт — це найбільш корисне і дієтичне м’ясо, до якого відносяться вирізки зі спинної частини, лопатки, поперекової, грудини, а також окіст. Це м’ясо їдять самостійно — його гасять, смажать, варять, запікають.

Другий сорт свинини — більш жирні частини тіла свині, мають більше волокон. До них ставитися гомілка, рулька і шия. Найчастіше такі частини використовують для приготування фаршів або додавання в супи.

Виділяти свиней за категоріями в залежності від їх статі і віку. Можуть звертати увагу на вагу і кількість жиру в тваринному.

Так розрізняють наступні сорти свинини: м’ясо кнурів, молочних поросят, молодняку і такі продукти, які використовуються в основному для переробки.

Вітаміни та мінеральні речовини в свинині

Вітамінний склад свинини перевершує яловичину. У свинині є кальцій, магній, фосфор, калій, натрій, сірка, цинк і йод.

Особливу славу свинині принесло сало. Але це не означає, що свинина — жирний продукт. Якщо прибрати жировий прошарок з туші, залишаючи чисте м’ясо, то калорійність свинини буде близько 350 ккал. Свиняче м’ясо без жиру -постное і корисне. Така особливість свинини робить її універсальним продуктом: одночасно жирним і дієтичним. Однак, якщо ви не видаляєте жирові прошарки з м’яса, то калорійність свинини вас не потішить. Вона складе приблизно — 490 ккал.

Кількість білка в свинині робить її привабливою для спортсменів. Також свиняче м’ясо рекомендується додавати в раціон дітей. Білок — основний будівельний матеріал, що допомагає утворенню тканин в організмі.

Користь свинини

Перше, на що всі дієтологи звертають увагу — легкозасвоювані свинини. Її жир — сало, ідеально підходить організму людини за складом, він швидко засвоюється і насичує тіло енергією і силами. Сало надає незначну навантаження на травний тракт, що забезпечує захист від патологій кишечника і розлади шлунка.

Саме м’ясо містить трохи шкідливого холестерину, так як весь його запас знаходиться в салі. Тому, при наявності захворювань серця або судин краще вживати саме пісне свиняче м’ясо. А свинячі ноги при регулярному вживанні допомагають збільшити вироблення грудного молока у жінок. Саме тому, лікарі радять при лактації раз-два в тиждень балувати жінку холодцем.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -