Десерти з спельта і кокосового масла

0

Для того щоб приготувати більш корисний десерт необхідно замінити звичайні продукти. Якщо ви стежите за своєю вагою або у вас цукровий діабет замініть цукор в випічці на рослинний підсолоджувач з більш низьким глікемічним індексом, наприклад сиропом агави. Від звичайного борошна необхідно відмовитися і замінити її борошном з пшениці спельта (полби).

Десерти з спельта і кокосового масла

Кокосове масло також володіє низьким глікемічним індексом, значить, воно теж входить в програму схуднення. Джем для вареників або вашої випічки ви можете вибирати на власний смак, головне, щоб це не шкодило вашому здоров’ю. А для приготування тіста ви можете скористатися порадами дієтологів.

Борошно з пшениці спельта (полби) відома з давніх часів. Вона володіє низьким глікемічним індексом, не створює алергії для людей чутливих до клейковини (глютен). Вироби з такої муки не повнять, а навпаки сприяють схудненню. Борошно спельти набагато легше, ніж звичайна цельнозерновая мука, тому з неї легше випікати будь-які вироби.

Кокосове масло на сьогоднішній день вважається одним з найбільш корисних масел для здоров’я. Воно збільшує витрату енергії і скорочує виробництво жиру в організмі, тому було встановлено, що кокосове масло допомагає схудненню. Незважаючи на те, що до нових досліджень кокосове масло піддавалося критиці, як джерело твердих і насичених жирів, але на відміну від тваринних жирів воно швидко засвоюється за рахунок лауриновой кислоти. Кокосове масло корисно для діабетиків, допомагає зниженню ваги і запобігає серцеві захворювання.

Як корисного підсолоджувача можна використовувати замінник агава, який виробляється з рослини з таким же ім’ям. У нього низький глікемічний індекс, який підходить навіть хворим на цукровий діабет.

Якщо з’єднати всі ці корисні інгредієнти, то у вас вийде не менш смачний десерт або випічка, але повністю корисні.

Рецепт шоколаднокавового кексаcake

склад:

½ склянки + 1 столова ложка (60 г) порошку какао

4 столові ложки (20 г) розчинної кави

¾ склянки +2 столові ложки (250 мл) агави

2/3 склянки (150 мл) молока

1/3 склянки (70 г) кокосового масла (якщо воно рідке поставити в холодильник на півгодини)

4 яйця, розділені на білки і жовтки

1 чайна ложка ванільною есенції

1 стакан (150 г) борошна спельта

1 чайна ложка розпушувача

Для глазурі: (не обов’язково)

100 мл вершків

100 г шоколаду 60% какао

3 столові ложки лікеру, бренді або рому

приготування:

1. Розігріти духовку до 170 градусів.

2. У невелику каструлю додати какао, розчинна кава, агаву, молока і довести до кипіння. Зняти з вогню і продовжувати збивати віночком, щоб не утворилися грудочки. Додаємо кокосове масло і збити. Поступово по одному додати жовтки, продовжуючи збивати. Додати ванільну есссенцію і знову збити. Перекласти суміш у велику миску.

3. В окремій мисці змішати борошно і розпушувач. Перекласти в миску з кремообразной масою і добре змішати.

4. Білки змішати в міксері до білої піни. Додати третину піни в тісто і повільно змішувати, потім додати інші білки.

5. Вилити тісто у форму і запікати протягом 35-45 хвилин, поки зубочистка не буде чистий.

6. Для приготування глазурі вилити в каструлю вершки і довести до кипіння. Зняти з вогню і додати шоколад, почекати півхвилини і збити крем. Додати лікер і перемішати. Вилити глазур на кекс, дати охолонути і подавати.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок