Дієта без жирів

0

На питання «як схуднути», будь-який професійний дієтолог моментально скаже – «їсти менше жирного». Але що робити, якщо під цю категорію потрапляють багато звичні для нашого меню страви, а кардинально змінювати звички харчування ой як не хочеться? Рішень цієї проблеми набралося цілих п’ять – і всі вони докладно розглянуті в цьому матеріалі.

dieta_koko_shanel_1304_105

Прийом перший: заміняємо жирні продукти більш ситними. Наприклад, багатими вуглеводами. Їжте побільше хліба і макаронів з борошна грубого помелу, а також круп. Вони швидше викликають почуття насичення, і бажання «додати» жирного різко зменшується. Заміняйте м’ясо рибою і молоком. Тушковані і відварні страви – найкраща заміна смаженим: у раціоні стає менше масла. При цьому об’єм їжі може і не зменшуватися – а от у жирності раціон втратить істотно. Це вигідно і психологічно: схуднути не обмежуючись в їжі, а все тому, що структура харчування стає дещо іншою.

Прийом другий: шукаємо заміну найбільш жирним продуктам всередині продуктової групи. Для прикладу візьмемо добре знайомі всім пельмені. Продукт з використанням шпику несе в кожній порції близько 45 грамів жиру. Якщо начинка пельменів з птиці – кількість жиру падає до 10 грамів. Різницю в калоріях легко підрахувати самим. Складніше доводиться зі сметаною або сиром, проте і тут можна знайти вихід. Наприклад, змішати нежирний сир з ряжанкою – смак точнісінько як у сметани, а жиру в 10 разів менше. У випадку з сиром не все так страшно. Згідно з державним стандартом, на упаковці вказується кількість жиру в сухому залишку. У сирах ж завжди присутня рідина, а значить і вміст жиру насправді менше. 45%-вий по жирності сир насправді містить близько 25 %, а сири з меншою жирністю (бринза) взагалі не виходять за рамки 10 відсотків.

Прийом третій, господарсько-кулінарний. З його допомогою можна зменшити кількість жиру в страві під час готування. Наприклад, зрізати з курячих стегенець зайвий жир або видалити шкіру. У випадку з м’ясними супами все ще простіше: ставимо на ніч у холодильник, а вранці знімаємо затверділий на поверхні жир. Смажити теж можна, але використовуючи для цього посуд з антипригарним покриттям, щоб обходитися без масла. Східного ефекту можна домагатися запікаючи м’ясо у фользі або на решітці гриля. Для прикладу – один шампур шашлика при обсмажуванні над вугіллям втрачає 20-25 грамів зайвого жиру.

Прийом четвертий: вибираємо нежирні солодощі. Наприклад, еклер або бісквітний тортик з божевільною кількістю вершкового крему можуть перекреслити всі ваші тижневі зусилля по «знежирення шкіри» раціону. Звідси правило – їсти подібні смаколики тільки після того, як відбулося насичення. І з’їсте менше, і можливість «розкуштувати» делікатес отримаєте. Ну а що стосується любителів зефіру або мармеладу, то їм пощастило – стограмова порція їх улюблених ласощів не містить ні краплі жиру.

Прийом п’ятий: придушувати апетит за допомогою попереднього перекусу. Цей метод відноситься не тільки до жирних продуктів, але і зменшує загальну калорійність прийому їжі. За п’ятнадцять хвилин перед обідом або вечерею можна випити склянку чаю з молоком або з’їсти маленьку порцію нежирного сиру з фруктами. Дослідження показують – якщо без попереднього прийому їжі обід потягнув би на 600 ккал, то після нього людина з’їдає лише 350-400. При цьому цінність перекусу – 50 ккал. Економія 150-200 ккал наявності.

Вибудовуючи принципи свого харчування найефективніше не використовувати якийсь один прийом. Комбінуйте їх у кількох варіантах – це допоможе домогтися результату якомога швидше. Досвід фахівців показує – якщо тримати кількість споживаних жирів в межах 40 грамів на день і не їсти багато солодкого, то калорійність денного раціону не перевищить 2000-2100 ккал. Таким чином, виключається всяка можливість набору зайвої ваги. А це якраз те, що треба.

Схожі записи:

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок