Дієта за глікемічним індексом

0

У наші дні струнке і підтягнуте тіло - це не тільки візитна картка процвітаючої і енергійної людини, а й ознака її духовної досконалості, самодостатності і впевненості в собі. Більшість успішних людей впевнені в тому, що ідеальний зовнішній вигляд - це і є той самий головний талісман, що притягує успіх і удачу.

4375b1899f2a38ba3d4c7d0879332

Саме з цієї причини зараз існує величезна кількість способів привести своє тіло в потрібну форму. Голод, виснажливі фізичні навантаження, небезпечні препарати... Що тільки люди не придумають для того, щоб нарешті обзавестися красивою фігурою? Але далеко не кожен наважиться напихати себе сумнівною хімією і сидіти по півроку на «воді та повітрі». Та й навіщо? Адже є відмінний перевірений спосіб знайти бажану форму, не гризучи і не виснажуючи свій організм голодом. Дієта за глікемічним індексом (ГІ) - це якраз те, про що зараз і піде мова.

 

Як працює дієта за глікемічним індексом?

 

Суть дієти - виключити з раціону харчування продукти, що містять прості вуглеводи і замінити їх продуктами, що містять складні вуглеводи. Прості вуглеводи - це швидкозасвоювані вуглеводи, що сприяють різкому підвищенню цукру в крові, і такому ж різкому його спаду, який і є основною причиною виникнення помилкового голоду - перекусивши, людина через невеликий проміжок часу починає знову відчувати потребу в їжі. А з'їдені ним прості вуглеводи перетворюються на жирові відкладення на стегнах і в нижній частині живота. Складні ж вуглеводи працюють трохи інакше: засвоюються повільно, не викликають різких стрибків цукру в крові і надовго насичують організм.

 

Дієта за глікемічним індексом: етапи

 

Перший етап - схуднення. Протягом двох тижнів необхідно харчуватися продуктами виключно з низьким глікемічним індексом (ГІ до 39). Таблиця глікемічних індексів

Другий етап - закріплення результату. Можна вибірково почати вживати продукти з середнім глікемічним індексом (ГІ від 40 до 59), при цьому основна частина раціону повинна бути представлена ​​продуктами з низьким ГІ.

Такі продукти, як м'ясо, курка, риба, не включені до таблиці, вживати також дозволено з другого етапу. Третій етап - контроль і підтримка ваги. Необхідно побудувати свій раціон харчування так, щоб більша його частина складалася з продуктів з низьким і середнім ГІ. Чи не забороняється вживати в невеликих кількостях продукти і з високим глікемічним індексом.

 

Дієта за глікемічним індексом - корисні поради

 

• Чим більше продукт містить клітковини, тим менший його ГІ. Тому з'їсти цілий фрукт (якщо можливо, з шкіркою) краще, ніж випити сік. Віддайте перевагу каші з цільного зерна і цільнозерновий хліб з висівками. Не вживайте рафіновані вироби, які не містять клітковини.

• Продукти в сирому вигляді мають ГІ нижче, ніж після термічної обробки. І чим довше готується продукт, тим більше підвищується ГІ. Тому як овочі, так і крупи, і макарони не варто переварювати. Ще краще готувати каші (геркулес, гречку) заварюючи окропом.

• Білкові продукти найкраще поєднувати з некрохмалистими овочами. У цьому випадку білки уповільнюють засвоюваність вуглеводів, а вуглеводи сприяють оптимальній засвоюваності білків.

• Якщо дуже захотілося солодкого, з'їжте його з продуктами багатими білками і клітковиною.

 

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -