Зараз якраз час для літніх простих дієтичних рецептів, для яких використовуються сезонні овочі. Наприклад, оладки з кабачків в духовці — ситна, дуже смачна і корисна страва, яка швидко готується. А, якщо до неї приготувати пікантний білий соус, то смак оладок заграє по-новому.
Інгредієнти:
Оладки:
— Кабачок — 2 шт.
— Яйце куряче — 2-3 шт.
— Морква — 1 шт.
— Цибуля ріпчаста — 1 шт.
— Сіль, спеції.
Соус:
— Натуральний йогурт без добавок — 100г
— Зелень (петрушка, кріп) — 10г
— Свіжий або маринований огірок — 1 шт. (невеликий)
— Часник — 1 зубчик
— Сіль, спеції.
Рецепт
Спочатку треба вимити овочі. Потім:
— Очищаємо цибулю, нарізаємо її кубиками ;
— Чисту моркву натираємо на середній тертці ;
— Зрізаємо «хвостики» кабачка і натираємо його теж на середній тертці.
Подрібнені овочі з’єднуємо в мисці, перемішуємо, додаємо сіль і спеції, а також вибиваємо туди яйця. Перемішуємо ще раз. Кабачок дуже швидко пускає сіль, тому випікати оладки слід відразу ж після приготування «тесту». Зверніть увагу, що готується це блюдо без додавання борошна.
Для максимальної користі від страви, найкраще його не смажити, а запікати. Тому застилаємо деко пергаментом, змащуємо буквально краплею оливкової олії і ложкою викладаємо тісто. Відправляємо в духовку на 20 хвилин, ставимо оладки на середню полицю, виставляємо температуру 1800 С. Можете перевертати оладки, якщо бачите, що якась сторона запікається нерівномірно.
Поки запікаються оладки з кабачка, необхідно приготувати білий соус. Для цього дрібно рубаємо свіжу чисту зелень, видавлюємо зубчик часнику, а також дрібно натираємо на тертці огірок (свіжий або маринований).
Тепер залишилося додати спеції і сіль на свій смак і розмішати всі інгредієнти. Соус готовий!
Готові оладки з кабачка подаємо на «подушці» з соусу, верх теж можна полити соусом.
Приємного апетиту!