Дієтичні оладки з кабачків з легким соусом

0

Зараз якраз час для літніх простих дієтичних рецептів, для яких використовуються сезонні овочі. Наприклад, оладки з кабачків в духовці — ситна, дуже смачна і корисна страва, яка швидко готується. А, якщо до неї приготувати пікантний білий соус, то смак оладок заграє по-новому.

47561163_cukk_main_31f902ced8719b611cb53b88d1c71ee5

 

Інгредієнти:

 

Оладки:

— Кабачок — 2 шт.

— Яйце куряче — 2-3 шт.

— Морква — 1 шт.

— Цибуля ріпчаста — 1 шт.

— Сіль, спеції.

 

Соус:

— Натуральний йогурт без добавок — 100г

— Зелень (петрушка, кріп) — 10г

— Свіжий або маринований огірок — 1 шт. (невеликий)

— Часник — 1 зубчик

— Сіль, спеції.

 

 

Рецепт

Спочатку треба вимити овочі. Потім:

— Очищаємо цибулю, нарізаємо її кубиками ;

— Чисту моркву натираємо на середній тертці ;

— Зрізаємо «хвостики» кабачка і натираємо його теж на середній тертці.

 

Подрібнені овочі з’єднуємо в мисці, перемішуємо, додаємо сіль і спеції, а також вибиваємо туди яйця. Перемішуємо ще раз. Кабачок дуже швидко пускає сіль, тому випікати оладки слід відразу ж після приготування «тесту». Зверніть увагу, що готується це блюдо без додавання борошна.

Для максимальної користі від страви, найкраще його не смажити, а запікати. Тому застилаємо деко пергаментом, змащуємо буквально краплею оливкової олії і ложкою викладаємо тісто. Відправляємо в духовку на 20 хвилин, ставимо оладки на середню полицю, виставляємо температуру 1800 С. Можете перевертати оладки, якщо бачите, що якась сторона запікається нерівномірно.

Поки запікаються оладки з кабачка, необхідно приготувати білий соус. Для цього дрібно рубаємо свіжу чисту зелень, видавлюємо зубчик часнику, а також дрібно натираємо на тертці огірок (свіжий або маринований).

Тепер залишилося додати спеції і сіль на свій смак і розмішати всі інгредієнти. Соус готовий!

Готові оладки з кабачка подаємо на «подушці» з соусу, верх теж можна полити соусом.

Приємного апетиту!

 

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок