Домашня гірчиця

0

Гірчиця — прекрасний ароматний соус. Його можна використовувати і для дресингу салатів, і для маринування м’яса, і подавати до риби і овочів. На жаль, виробники стали «грішити» зі складом продукту. Але, немає нічого простішого, ніж приготувати гірчицю самостійно.

201326051317072244

Інгредієнти:

 

— 100 г гірчиці в порошку

— 150 г гірчиці в зернах

— 150 мл білого сухого вина

— 1 ст окропу

— 2 ст.л. лимонного соку

— 2 ст.л. білого винного оцту

— 3-4 ст.л. меду

— 3-4 ст.л. рослинної олії

— сіль

— мелений духмяний перець

— чебрець, розмарин (за бажанням)

 

 

1. Відміряйте 150 мл вина. Поставте на плиту і варіть на малому вогні до 100 мл.

 

2. Змішайте у великій чашці або мисочці гірчицю в порошку і в зернах.

 

3. Влийте в гірчицю уварене вино. Добре розмішайте. Потім, потроху вливайте воду, постійно розмішуючи, до бажаної густини. Врахуйте, що гірчиця, після того як постоїть у холодильнику, стане густішою!

 

4. Додайте лимонний сік, оцет, спеції. Посоліть і розмішайте. Наприкінці влийте в гірчицю масло і мед і гарненько перемішайте.

 

Перекладіть в банку, щільно закрийте і поставте настоюватися в холодильник. Все, через пару годин гірчиця готова!

 

З такої кількості продуктів виходить півлітрова баночка гірчиці. При приготуванні важливо: по-перше, запастися окропом. Можливо, 1 ст вам буде мало, все залежить від вологості і якості порошку. Не бійтеся розводити гірчицю, все одно, через добу вона ще добре загусне, по-друге, спеції та сіль додавайте на свій смак, постійно пробуйте, по-третє, це базовий рецепт, який можна взяти за основу ваших фантазій.

 

Гірчиця виходить дуже гостра, так що, якщо ви хочете отримати більш солодку діжонську гірчицю, необхідно збільшити кількість меду/цукру і зробити її не такою концентрованою. За бажанням можна додати яблучне пюре.

Можна брати зерна будь гірчиці — білої, чорної або жовтої, а можна всіх по трохи.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок