Всілякі харчові алергії на сьогоднішній день дуже поширене явище. Це не обов'язково , що можна покритися червоними цятками або від горіхів особа розпухає як у багатьох комедіях.
Дуже часто це не надто весело , наприклад , алергія на білок у молоці , викликає анафілактичний шок - смертельно небезпечну реакцію на харчовий білок.
Або історія про дівчинку-підлітка , яка померла , поцілувавши свого друга , у неї була алергія на арахіс , а він з'їв щось з цим продуктом.
Тепер виробники харчової продукції вказують на етикетках інформацію про наявність наступних продуктів : молока , яєць , риби , ракоподібних молюсків , деревних горіхів , пшениці , арахісу , соєвих бобів.
Наприклад , в Америці від харчової алергії страждають близько 2 % дорослих та майже 5 % немовлят. Щорічно близько 30 тис. споживачів потребують екстреної медичної допомоги , а 150 осіб помирають від алергічної реакції на їжу. Ставтеся до харчових алергій з усією серйозністю.
Написи на етикетках дуже прості і зрозумілі навіть 7 -річній дитині . Наприклад , якщо продукт містить молочний білок казеїн , то на етикетці буде написано « молоко» і « казеїн » , щоб ті , у кого є алергія на молоко , бачили , що в даному продукті міститься алерген , якого їм потрібно уникати.
Що стосується деревних горіхів , повинен бути вказаний конкретний вид горіхів. Те ж саме відноситься до риби і молюсків .
Пшениця означає наявність білка глютену , яйця означають наявність білкової сироватки , а соя - наявність у продукті алергену « соєві боби ».