Холодильник — перший помічник на кухні

0

За допомогою холодильника можна спростити приготування їжі і скоротити час перебування на кухні. Самою смачною і корисною є свежеприготовленная їжа. Тому, холодильник можна використовувати для зберігання напівфабрикатів. А сучасне кухонне обладнання допоможе в короткі терміни приготувати обід.

91235

Немає сенсу щодня їхати на ринок за продуктами харчування. Як правило, сім’я закуповує набір продуктів на тиждень. А швидкопсувні продукти, молоко, сир, кефір, хліб слід купувати частіше.

Як використовувати холодильник з найбільшою користю для себе? Купивши домашню птицю, ретельно її опрацюємо, промиємо і обробити на порції. Окремо відберемо м’ясо для бульйону, окремо для другої страви. Дамо стекти воді і помістимо в целофанові кульочки. Не забудьте підписати. При потребі зварити бульйон, дістанемо призначене м’ясо, розморозимо його в мікрохвильовій печі, можна ще раз промити і поміщаємо в каструлю. Досвідчена господиня ніколи не буде поміщати цілу тушку курки в холодильник.

 

Купивши свиняче м’ясо для биточків, промиємо його, наріжемо, відіб’ємо і, загорнувши кожен шматочок у целофановий пакет, помістимо в морозильну камеру. Для приготування відбивних, розморозимо, посолити, поперчити і можна смажити. Така технологія значно прискорить час приготування сніданку. І що дуже важливо, не потрібно стукати молоточком по м’ясу, коли вранці ще сплять домочадці й сусіди за стінкою.

Наступний дуже важливий момент, це зберігання в морозильнику домашніх пельменів. У нашій сім’ї всі люблять пельмені. У вихідний день купуємо м’ясо на ринку, замішуємо тісто і ліпимо пельмені. Для замісу тіста використовуємо 300-400 мл води. М’яса для начинки пельменів йде 1 кг. У воду для тіста слід ще додати сіль і куряче яйце. М’ясний фарш за смаком посолити і поперчити. Таким чином, на спеціальному пристосуванні формуємо пельмені, щедро посипаємо їх борошном і рядочками ставимо на деко на ребро. Виходить приблизно 2 шари пельменів на деку. Після кожної порції деко треба поміщати в морозильник. Після того як пельмені заморозяться, при необхідності їх можна перекласти в пакетики в потрібному Вам кількості. Діставши готові пельмені з морозилки, опустимо їх у підсолену киплячу воду і зваримо до готовності.

Таким же чином можна помістити в морозилку і підготовлену, розкладену по порціях рибу. Дані поради молодим хазяєчкам значно полегшать приготування їжі і скоротять час перебування на кухні. Тим більше, що у вихідний день Вам зможуть допомогти під час приготування напівфабрикатів домочадці.

Схожі записи:

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок