Готуємо на пару

0

Приготування на пару — це досить древній спосіб приготування їжі. Ще коли наші предки не мали можливості користуватися вогнем, вони використовували для нагріву риби, коріння і фруктів камені гарячих джерел.

Готуємо на пару

 

Переваги готування на пару

 

Обробка продуктів паром — це максимально корисний спосіб приготування, при якому в продукті зберігається смак, запах, форма, колір, зберігаються корисні вітаміни і мікроелементи, що містяться в ньому. При такому приготуванні не потрібен жир, тому продукт виходить дієтичний, а також не втрачаються водорозчинні корисні речовини, як при звичайному варінні.

При обробці парою продукт не нагрівається вище 100 градусів, а також готується без доступу повітря. Завдяки цьому продукти, приготовані паровим способом найбільш цінні для харчування людини. Для парового приготування потрібно вибирати якісні і хороші продукти і пам’ятати, що при обробці парою продукти готуються швидше, ніж при звичайному варінні або смаженні.

При цьому вони виходять дивно соковитими і корисними. Крім вибору якісних продуктів, потрібно також ретельно підійти до вибору води. Воду з під крана краще не використовувати, віддавши перевагу фільтрованої або артезіанської воді.

Продукти, приготовані паровим способом, зберігають свій природний колір і виглядають досить апетитно, що подобається більшості дітей. Багато хто чомусь вважає, що їжа, приготована на пару — це доля людей з проблемами здоров’я: гастритом, виразкою або хронічними проблемами ШКТ, але насправді це здорова їжа для людей, що цінують своє здоров’я.

Зараз, коли кожній людині доступна будь-яка інформація, все більше людей роблять свій вибір у бік здорового способу життя, а значить і правильного харчування. Багатьом людям спочатку така їжа здається прісною, але це тільки на перших порах. Вже через деякий час ви, що звикли до смаку хімічних приправ, відчуєте справжній смак їжі, приготовленої природним способом.

У парової їжі є ряд незаперечних переваг перед смаженою і вареною їжею: низька калорійність, легка засвоюваність, відсутність шкідливих речовин, що виникають при смаженні. При постійному вживанні парової їжі поліпшується робота серця, оскільки в організм надходить максимальна кількість речовин, що живлять серцевий м’яз, а також поліпшується загальний стан, підвищується тонус, поліпшується стан волосся, шкіри, нігтів. Людина забуває про головні болі і метеоризм, весь організм перебудовується, щоб максимально трудитися на благо людини.

 

У чому і як готувати на пару

 

Якщо і ви прийшли до важливого рішення — вести здоровий спосіб життя, то саме час задуматися про покупку пароварки. Саме з цим дивовижним помічником ви відчуєте всю принадність готування на пару!

Існує кілька типів пароварок, які відрізняються за розміром, але мають однакову конструкцію з нагрівальним елементом, резервуаром для води, ємністю з отворами для продуктів і щільною кришкою. Для приготування досить покласти в ємність продукти (наприклад, овочі — кабачки, морква, картопля), налити воду, накрити кришкою і встановити таймер. Ваша пароварка сама підкаже вам, коли страва буде готова. Ось, наприклад, рецепт корисної страви, яку дуже просто і швидко приготувати в пароварці:

 

Готуємо на пару грибний плов

Беремо 200 г грибів, дві столові ложки оливкової олії, склянку рису, два зубки часнику, сіль і перець за смаком. На дно ємності висипаємо рис, наливаємо воду по інструкції, додаємо інші інгредієнти і накриваємо кришкою. Встановлюємо час, вказаний в інструкції і все! Після звукового сигналу наш грибний плов готовий! Приємного апетиту!

 

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами - front2back2@gmail.com