Готуємо овочевий суп для дітей

0

Напевно, кожні батьки стикалися з проблемою годування дитини супом. Багато перестають боротися з тим, щоб дитина регулярно за обідом їла суп, а хтось намагається з усіх сил привчити її це робити. На жаль, іноді доводиться силою змушувати це робити. Але чи виправдані такі старання? Однозначно, так.

Готуємо овочевий суп для дітей

Супи і раніше залишаються одними з найбільш корисних страв у щоденному раціоні людини. Хоча, деякі вчені мають на цей рахунок іншу думку і вважають, що користь супів занадто перебільшена. Хтось і зовсім стверджує, що супи шкідливі для здоров’я. Хто ж все-таки правий? Давайте розбиратися разом.

 

Якщо говорити в цілому, то користь супів незаперечна. Вони містять в собі безліч корисних поживних речовин, яких особливо потребує дитина. Плюс до цього, супи є цінним джерелом енергії, а також під їх впливом організм людини виробляє травні соки. Наприклад, супи з крупою або локшиною багаті білком рослинного походження, а супи з овочів — мінералами. Звідси можна зробити висновок, що слід регулярно чергувати супи в раціоні дитини. Але є рекомендація лікарів, щодо супів, яку обов’язково слід враховувати.

Сенс її в тому, що суп не варто сприймати як головне блюдо обіду і вже тим більше це блюдо не повинно бути єдиним. Основне харчове навантаження має йти з другого блюда. Після того, як ми визначилися, що супи дитині необхідні, потрібно розрахувати обсяг однієї порції супу.

Якщо дитині ще не виповнилося два роки, то вона може з’їсти не більше 150 мл супу, якщо дитині два-три роки, то її можна погодувати 180 мл супу, а дітям від трьох до п’яти років можна налити 200 мл супу. Порушення цих об’ємів може спричинити неправильну роботу шлунково-кишкового тракту. Щоб спростити собі завдання і не міряти обсяг порції супу щодня, підберіть для своєї дитини спеціальну тарілку з необхідним обсягом. До речі, якщо дитина попросила добавки, то можете сміливо налити їй ще трохи супу.

Тепер ми розповімо вам рецепти двох супів, які дуже корисні для дітей будь-якого віку:

 

БОРЩ

 

Для початку необхідно зварити м’ясний бульйон. Приблизно, за двадцять хвилин до повного його готування починайте закладати овочі. Серед них — буряк, картопля, цибуля. Через ці самі двадцять хвилин борщ буде готовий. Між іншим, точно так само готується і ще один відомий суп — щі. Тільки замість буряків в нього слід покласти капусту.

 

РИБНИЙ СУП

 

Відразу скажемо, що для дітей краще готувати нежирну морську рибу, і обов’язково прослідкуйте, щоб в ній не залишилося кісток. Отже, покладіть рибу в киплячу воду, туди ж відправте цільну цибулину, моркву і трохи петрушки. Все це необхідно варити близько тридцяти хвилин, не забуваючи іноді знімати пінку. Після цього ретельно процідіть бульйон. Як тільки суп охолоне, його можна їсти.

 

Схожі записи:

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок