Гуляш зі свинини

0

Для мене завжди виглядає дивним той факт , що дуже багато людей , вміючи чудово готувати гуляш , не асоціюють його з угорською кухнею. Адже це саме так . Блюдо це прийшло до нас з Угорщини в останній чверті позаминулого століття. До теперішнього часу створено безліч варіацій канонічного рецепта гуляшу , що дозволяють під різними кутами поглянути на це чудове блюдо. З одним із цих рецептів я і познайомлю сьогодні вас , шановні читачі мого кулінарного блогу. Отже …

Гуляш зі свинини

Приготувавши гуляш зі свинини за цим рецептом , ви поглянете по- новому на дане блюдо , адже воно готується з лимонним соком і вином , а правильний підбір спецій робить його смак справді неповторним . Такий гуляш відмінно поєднується з безліччю овочевих страв і гарнірів. Його не соромно запропонувати гостям і подати на святковий стіл.

 

Продукти для гуляшу

Далі я наводжу список інгредієнтів , які потрібні для того , щоб приготувати гуляш . Однак , як і в багатьох випадках , відразу ж обмовлюся , що дані про кількість продуктів досить умовні. Все залежить від смаків та вподобань того , хто готує страву ( свої міркування я викладу трохи пізніше). Фіксованим можна вважати співвідношення свинини і вина , а все інше змінювати на свій розсуд.

Отже, для приготування гуляшу нам знадобиться:

  •     1 кілограм свинини
  •     1 стакан червоного вина
  •     2 столових ложки жиру
  •     4 цибулини ріпчастої цибулі
  •     3 лаврових листа
  •     1 / 4 частина лимона
  •     зелень
  •     спеції
  •     цукор
  •     сіль

Тепер кілька слів про те , скільки чого і як використовувати .

Головне в гуляші — м’ясо 🙂 Це його основа і суть . В якості м’ясної основи в нашому випадку виступає свинина. Це досить важке і жирне м’ясо. Дана обставина треба враховувати.

Ідеальним варіантом при приготуванні гуляшу є використання шматків свинячого окосту або свинячої шийки . Чим чистіше м’ясо , тим приємніше його їсти. Втім , невеликі шматочки жиру на м’ясі надають гуляшу певний шарм. Тому не варто ганятися за найдорожчою вирізкою , краще виберіть хороший шматок свіжого м’яса , нехай і з шаром жиру — його без проблем можна зрізати.

Як можна бачити , в рецепт гуляшу входить вино. Як і лимонний сік , вино є абсолютно необхідним інгредієнтом . Без нього це буде вже не те блюдо. Вино має бути натуральним , виноградним , червоним. Можна використовувати недороге сухе або напівсухе вино.

Тепер про зелень і спеції. Зелень взагалі можна не використовувати , хоча гуляш із зеленню виглядає набагато більш цікаво. На один кілограм м’яса буде достатньо половини невеликого пучка кропу або петрушки , або і того й іншого. В принципі , зелень можна замінити сушеними аналогами . Наприклад , столової ложки сушеного кропу цілком вистачить (сам його зазвичай використовую ) .

Відносно спецій — повна свобода , головне не переборщити. Особисто я обходжуся або виключно чорним перцем (6-10 горошин плюс пару пучок меленого ), або застосовую комбіновані приправи з розряду « для гуляшу » або «для шашлику ». В останньому випадку , якщо приправа використовується перший раз , не можна бути до кінця впевненим , якою буде смак страви , тому використовувати комбіновані приправи варто з обережністю.

Лука беріть в міру. Хоча гуляш і важко зіпсувати цибулею , велика його кількість у складі страви не зовсім доречно. Він не повинен виходити на передній план , адже в головній ролі у нас м’ясо !

Жир можна використовувати або кулінарний , або отримати його самому, заздалегідь розтопивши трохи свинячого сала на сковороді. Сіль і цукор — за смаком.
Приготування гуляшу зі свинини

Для початку нам потрібно підготувати і нарізати м’ясо. З шматка свинини зрізаємо жир , видаляємо жили і плівки , ріжемо його недовгими смужками або кубиками вагою грам по двадцять. Промиваємо в друшляку під холодною водою і залишаємо ненадовго , даючи воді стекти.

Незадовго перед приготуванням гуляшу дуже добре замаринувати свинину в спеціях. Тут все просто. Перекладаємо м’ясо в підходящий посуд , додаємо сіль , цукор і спеції ( якщо використовується суха зелень — її теж) , злегка перемішуємо і залишаємо на 20-40 хвилин. Звичайно , цей процес можна і опустити , додавши все необхідне прямо перед смаженням .

Заздалегідь варто почистити і нарізати цибулю. Різати можна досить крупно , наприклад півкільцями. Якщо є свіжа зелень , її теж потрібно нашаткувати.

Переходимо до найголовнішого. Беремо відповідну сковороду (вона повинна бути з кришкою ), добре розігріваємо її на вогні (без жиру) і викладаємо в неї м’ясо.

Тепер необхідно обсмажити свинину протягом чотирьох хвилин на середньому вогні у власному соку. Потім додати до неї жир , цибулю , лаврушку і свіжу зелень і смажити все це ще пару хвилин. У процесі смаження м’ясо потрібно кілька разів перемішати.

Далі на сковороду треба влити вино , вичавити трохи лимонного соку (буквально пару столових ложок) , перемішати і тушкувати гуляш ще три або чотири хвилини. При цьому варто зменшити вогонь і накрити сковорідку кришкою . Якщо ви відчуваєте , що рідини в гуляші досить мало , можна просто додати кип’яченої води , або (що набагато краще) м’ясного бульйону.

Ну а тепер знімаємо гуляш з вогню і подаємо на стіл!

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок