Гусь з яблуками

0

Думаю , в тому , що запечений гусак на святковому столі — це шикарно , зі мною погодяться майже все. Гусь — традиційно різдвяне (ну або новорічне ) блюдо. Усталений вираз « різдвяний гусак» — тому яскраве підтвердження .

Гусь з яблуками

Взагалі , приготування гусака — це ціла наука . Я , звичайно, не буду говорити , що хтось присвячує цьому кращі роки свого життя , але не помилюся , якщо скажу , що у багатьох затятих кулінарів є свої секрети запікання гусака.

Рецептів приготування гусака — дуже багато ( з гречкою , з грибами , і.т.д.). А от сьогодні , напередодні нового року , у нас буде гусак з яблуками. Ммм … дуже смачно. Отже, читаємо рецепт 🙂

Продукти для приготування гусака

  •     Одна ціла тушка гусака , середнього розміру
  •     Половина склянки м’ясного бульйону (це для соусу)
  •     1.5 кілограма дрібних яблук
  •     8 штук великих яблук (бажано — антонівка )
  •     8-10 маслин
  •     2 столові ложки борошна
  •     Сметана (це від розміру гусака залежить — його треба їй обмазувати )
  •     1 чайна ложка товченого тмину
  •     1 пучок зелені петрушки
  •     Перець чорний мелений
  •     сіль

Приготування гусака з яблуками

  1.     Готуємо тушку гусака , моєму , даємо обсохнути.
  2.     Натираємо тушку сіллю з кмином — зовні і всередині.
  3.     З дрібних яблук видаляємо серединки і поміщаємо їх усередину тушки.
  4.     Зашиваємо тушку нитками.
  5.     Обмазуємо сметаною.
  6.     Укладаємо гусака на деко ( його необхідно попередньо гарненько змастити олією ) « на спину».
  7.     Духовку сильно розігріваємо і поміщаємо туди деко з гусаком .
  8.     Смажимо до моменту , коли він не сильно підрум’яниться.
  9.     Зменшуємо вогонь до мінімуму і смажимо до готовності. При цьому треба іноді поливати гусака соком , що виділяється з нього під час смаження. Якщо рідини стає мало , підливає на деко кілька ложок м’ясного бульйону.
  10.     Коли гусак вже майже готовий , беремо великі яблука (ті , яких 8 штук) , видаляємо з них серединку , і кладемо їх на деко поруч з гусаком — вони повинні запектися .

Коли гусак вже повністю готовий , знімаємо його з дека , акуратно виймаємо з нього нитки і всі яблука , якими він нафарширований (поки кладемо окремо). Викладаємо гусака на блюдо в положення «на череві ».

Так, до речі , жир з дека нікуди не подінеться — він буде потрібний для приготування соусу.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок