Капуста для схуднення

0

Про те, яку користь приносить організму капуста, можна розповідати дуже довго. Невеликий качан — ударна доза вітамінів групи В (вони покращують обмін речовин), вітаміну К (він відповідає за нормальну згортання крові) і вітаміну С. Але для тих, хто мріє схуднути, найголовніший плюс капусти — у низькій калорійності (25 калорій на 100 гр) і великій кількості клітковини.

rjRLbWo7jFA

— Клітковина стимулює роботу кишечника — а значить, добре очищає наш організм від продуктів обміну, — розповідає дієтолог клініки «Фактор ваги» Марина Студеникіна. — А ще — знижує рівень холестерину в крові і покращує травлення.

Дуже підуть на користь фігурі розвантажувальні «капустяні» дні. Правда, довго «сидіти на капусті» не можна. Якнайбільше — 3-5 днів. Інакше з м’язів пішов білок, і людина втрачає сили.

Ось приклад короткої капустяної дієти:

Сніданок — чай ​​або кава без цукру

Обід — будь-яку кількість капустяного салату, заправленого однією столовою ложкою нерафінованої рослинної олії. На другий день дієти можна додати до салату одне зварене круто яйце.

Вечеря — 200 гр. вареного пісного м’яса, або 1 стакан кефіру, або 200 гр. вареної риби.

Все це важливо вживати без солі. Між основними прийомами їжі можна їсти тільки свіжу капусту, зате в будь-якій кількості. І, звичайно, не можна забувати про рідини — пити не менше 2 літрів на добу.

— Незважаючи на всі корисні властивості капусти, зловживати нею все ж не можна, — попереджає Марина Студеникіна. — У великих кількостях вона викликає підвищене газоутворення. Тому людям, схильним до коліту і метеоризму, краще цього овоча уникати.

Окремої згадки заслуговує квашена капуста. Ця популярна домашня заготовка має сечогінну, проносну дію, а ще, вона — лідер за вмістом вітаміну С: всього в 150 грамах квашеної капусти міститься його добова норма.

«Дехто думає, що квашена капуста тільки шкодить організму, тому що в ній багато солі», — каже Марина Студеникіна. — «Дійсно, її засипають сіллю, коли готують. Але потім йде процес закваски, капуста починає «бродити» і стає вже не солоної, а кислої! Іншими словами, у ній з’являється молочна кислота, яка вбиває гнильну мікрофлору в кишечнику! ».

Людям з чутливим кишечником дієтологи рекомендують їсти тушковану капусту. Вона містить більш м’яку клітковину, яка прискорить виведення продуктів розпаду і не завдасть неприємних відчуттів.

Схожі записи:

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок