Капустяний коровай!

0

І моя улюблена КАПУСТА! КОРОВАЙ!

Коровай! Коровай! Кого хочеш — вибирай! Пам’ятаєте дитячу лічилку?

Капустяний коровай!

Список продуктів скромний до непристойності:

капуста, сметана, сіль і кмин! Кунжутне насіння, сухарі, масло вершкове, опціонально доповнення: гриби, або творог, або сир, або морква. У мене ще кунжут і прованські трави.

Отже… приступимо — для короваю потрібна форма з кришкою, змащуємо маслом форму, капусту ріжемо на шматки, товсті прожилки зрізуємо і в утиль, капустяними листами викладаємо у форму, зверху аркуша змащуємо сметаною, посипаємо сіллю, кунжутом і кмином.

Шарами щільненько викладаємо, промазуємо і посипаємо, притискаючи один за іншим. Шарів за бажанням, верхні листочки найкрасивіші постараємося ними закрити весь коровай. Останній шар також промажемо сметаною, зверху посипаємо тертим білим хлібом або панірувальними сухарями, можна додати кунжут, а на шар сухарів укладаємо шматочки вершкового масла.

Закриваємо кришкою і в духовку на 180 градусів години на півтори. Щоб скоринка була хрусткою потрібно за 15 хвилин до готовності зняти кришку.

Повірте на слово — це дуже смачно, готувала капустяний коровай з творогом, з сиром, з грибами і морквою.

А можна і так тільки з кмином і сметанкою! Фантазуйте! Все в ваших руках!

 

Схожі записи:

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок