Якщо ви коли-небудь були на узбережжі Середземного моря , то не раз дивувалися , скільки барвистих і незвичайних страв тут можна зустріти .
Всі країни , що знаходяться на Середземному морі , дуже різні: Італія , Іспанія , Ізраїль , Греція . Але об'єднує їх одне - середземноморська кухня. У кожній країні є свої особливості приготування традиційних страв , але багато продукти ви можете зустріти у всіх цих народів. Ще вони дуже корисні , обов'язково придбайте їх і готуйте низькокалорійні блюда.
У цих місцях ви зустрінете багато риби , бобових , свіжі фрукти і овочі , незбиране зерно , оливкова олія , в помірних кількостях червоне м'ясо і вино.
Ці продукти менше розвивають високий тиск , високий холестерин і корисні при ожирінні :
Кус -кус
На Середземномор'ї традиційно вживають у їжу багато нерафінованої , цільного зерна ( макаронні вироби , хліб , ячмінь , кус -кус ) . Ці зернові продукти зі зниженим глікемічним індексом , тому засвоюючись повільніше , не набагато підвищують цукор у крові.
Також неочищена зерно зберігає свої волокна , магній , вітамін Е та інші антиоксиданти.
Нут ( хумус )
Вживайте щодня хумус , який містить високу кількість білка , фолієвої кислоти , кальцію , заліза і цинку. Містить розчинні і нерозчинні волокна. Дослідження показують , що хумус може допомогти управляти діабетом , запобігти рак товстої кишки і знижує ризик серцевих захворювань.
баклажани
У баклажан окреме місце в середземноморській кухні , можна зустріти величезну кількість страв з цим корисним овочем. Баклажани містять волокна і калій , а якщо їсти його з шкірою , то він має противірусну властивістю і послужить профілактикою ракових захворювань.
горіхи
Горіхові дерева ростуть скрізь на Середземномор'ї , так само як і оливкові . Горіхами рясно посипають закуски і салати. Вони допомагають здоров'ю серця своїми мононенасичені жири , є багатим джерелом : білка , клітковини , вітаміну Е , фолієвої кислоти , кальцію , магнію , амінокислоту , яка допомагає зберегти судини здоровими.
оливкова олія
Оливкова олія цінується з давніх часів. На перших Олімпійських іграх за перемогу давали глечик оливкової олії. Овочі на Середземномор'ї приготавливаются тільки на оливковій олії , воно містить мононенасичені корисні жири , які корисні для судин серця. Саме тому вважається , що на Середземномор'ї низьке число хвороб серця. Обов'язково спробуйте оливкову маску для волосся, яку жінки використовували ще в стародавній Греції.
креветки
У цих місцях люди живуть на море , а значить в їх раціоні багато морепродуктів. Морепродукти можуть тут з'єднуватися в одній тарілці . Це і кальмари , креветки , морський окунь , молюски. Вони служать хорошим джерелом білка , жирів Омега- 3 .
помідори
Помідори їдять сушеними , консервованими , в пасти вигляді , жодна страва не обійдеться без цього овоча . Помідори містять антиоксиданти , вітамін С. Це простий , універсальний продукт може захистити організм від серцевих захворювань , раку передміхурової залози.
перець
Перці смажать , свіжими додають у салати , соуси , пасти. Всі види перців містять вітаміни А і С , клітковину , фолієву кислоту , бета- каротин.