Якщо звичайні котлети з курячого фаршу приготувати з додаванням овочів , то вийде особливе блюдо - різнобарвне і корисне. Найкраще запекти котлети в грубці , тоді зовсім не обов'язково додавати велику кількість масла , та й смажене блюдо менш переважно при дієті і не показано при багатьох хворобах .
Візьміть свіжу кукурудзу і боби - це додасть котлет смаку і поживної цінності , а при бажанні можна додати будь-які інші овочі: перець , цибулю , кабачки або горох. Дуже легке і низькокалорійне блюдо.
Корисні котлети з курки з овочами
Склад на 6 порцій:
1 яйце
1 / 2 склянки заморожених бобів
1 / 2 склянки свіжої кукурудзи
1 цибуля порей , нарізаний кубиками (біла частина)
¼ склянки нарізаної свіжої петрушки
450 грам курячого фаршу
1 чайна ложка лимонної цедри
½ чайної ложки сушеного листя чебрецю
¼ чайної ложки сушеного шавлії
¼ чайної ложки сушеного орегано
¼ чайної ложки сушеного розмарину
¼ чайної ложки морської солі
Приготування:
1 . Розігріти духовку до 180 градусів. Деко вистелити пергаментним папером.
2 . У кип'яченій воді зварити зерна кукурудзи і додати боби , кип'ятити ще 4 хвилини. Процідити і відкласти в сторону.
3 . Додати всі інгредієнти у велику миску і змішати з фаршем.
4 . Сформувати котлети і викласти на лист для випічки.
5 . Запікати в духовці протягом 20-25 хвилин.
6 . Подавати з салатом або з булочкою з цільнозернового борошна у вигляді гамбургера .