Корисні рецепти з перлової крупи

0

Перлова крупа відома багатьом господиням , але незаслужено використовується лише в рідкісних випадках , наприклад , як добавка в суп. Проте з цієї корисної крупи можна приготувати велику кількість різноманітних і поживних страв , які наповнені клітковиною і надовго залишають відчуття ситості , рекомендується додавати перловку в харчування для того , щоб позбутися від тяги до солодкого.

Корисні рецепти з перлової крупи

Найголовніша порада дієтологів для здорового способу життя — хоча б 50 % зернових культур , які ми споживаємо за день , мають бути цілісними. Прагнути треба до 100 % споживання цільно зернових культур. Дізнайтеся як приготувати вівсянку на молоці або зваріть собі кашу з перлової крупи , можна фантазувати з добавками і отримувати тільки користь.

Цілісне зерно знижує ризики хвороб серця і кровоносних судин , знижує артеріальний тиск і скорочує ризики серцевих нападів , підтримує вагу в нормі і дає відчуття ситості. Цільнозернові культури , особливо , перлова крупа , крім вітамінів і мінералів допомагає мікрофлорі кишечника , завдяки високому вмісту клітковини полегшує рух і переварювання їжі.

Перлову крупу нескладно приготувати , можна взяти на замітку те , як варяться спагеті. Перловку висипати у велику кількість киплячої води , і варити до м’якості. Якщо це очищена перлова крупа у вигляді круглих зерен , то вона готується швидше. Цільно зернова перловка вариться протягом 40 хвилин , на склянку крупи потрібно 3 склянки води і половина чайної ложки солі. Після варіння злити воду , можна не промивати крупу , щоб не позбутися вітамінів.

Додаючи перлову крупу в суп , можна закинути її в останні 20 хвилин до кінця приготування , але не дуже багато , так як в супі вона розбухає і може перетворити його в кашу . Можна приготувати суп окремо , а перлову кашу окремо і додати в кожну тарілку перед подачею на стіл. Приготуйте велику порцію перлової крупи і залиште в холодильнику в герметичній скляній упаковці . Протягом тижня можна використовувати її для приготування салатів , супів або других страв.

Корисні рецепти з перлової крупи : grain

 

Салат з обробленої (круглої ) перловки

склад:

2-3 склянки готової перловки

200 г свіжих нарізаних печериць

1 стакан нарізаних оливок без кісточок

7 шт. помідорів чері

3 столові ложки соєвого соусу

Кінза для прикраси

Приготування:

1 . Підсмажити на великому вогні печериці протягом 2-3 хвилин разом з соєвим соусом.

2 . Додати нарізані помідори черрі , оливки , готову перлову крупу , добре перемішати і прикрасити кінзою або петрушкою.

Перлова крупа з томатним соусом

склад:

1 цибулина , нарізана смужками

2-3 зубчики часнику , размельченниє

160 г цвітної капусти

800 г подрібнених помідорів

400 г готової перлової крупи

450 мл води

1 чайна ложка солі

1 чайна ложка цукру

Чорний перець за смаком

4 столові ложки оливкової або соняшникової олії

Половина баночки промитих і очищених оливок

За бажанням 6 листочків свіжого кмину

Приготування:

1 . У великій каструлі обсмажити цибулю з маслом , поки не стане прозорим , додати часник.

2 . Змішати дерев’яною ложкою і додати чверть чайної ложки солі і чверть чайної ложки чорного перцю.

3 . Додати помідори і перемішати. Додати оливки і суцвіття цвітної капусти , листя кмину і чайну ложку цукру , ще раз перемішати.

4 . Довести до кипіння і зменшити вогонь. Коли кольорова капуста розм’якшиться (перевірити виделкою ) , додати решту чверть чайної ложки солі і перцю , додати перлову крупу і акуратно перемішати. Дати постояти кілька хвилин і подавати на стіл.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами - front2back2@gmail.com