Корисні властивості лайму

0

Будучи прямим родичем лимона і апельсина, лайм перевершує інші цитрусові за вмістом вітаміну С, життєво важливого для нашого організму. Вітамін С (аскорбінова кислота) нормалізує рівень холестерину в крові, попереджаючи розвиток атеросклерозу, він віддаляє і уповільнює процес старіння клітин, стимулює утворення особливого білка колагену, від якого багато в чому залежать пружність і еластичність шкіри.

Корисні властивості лайму

Лайм – відмінний транквілізатор, він заспокійливо діє на нервову систему, покращує загальне самопочуття, піднімає настрій. Сучасні дослідження дозволяють стверджувати: індійський цитрус здатний побороти зимову втому, плаксивість, пригніченість, підвищену дратівливість і нервозність.

Сік лайма містить калій, який у поєднанні з вітаміном С зміцнює і робить еластичними стінки капілярів – найдрібніших кровоносних судин, що постачають кров’ю шкірні покриви.

Органічні кислоти (наприклад лимонна і яблучна), присутні в лаймі, сприяють засвоєнню заліза – головного кровотворного елементу.

Крім того, в лаймі містяться кальцій і фосфор, необхідні для будівництва, зростання та збереження зубів. Ці два мінерали – надійні захисники зубів від карієсу і утворення зубного нальоту: вони перешкоджають росту бактерій, зміцнюють і відновлюють зубну емаль. Разом мінерали мають протизапальну дію, зміцнюють ясна, запобігаючи їх кровотечі. А аскорбінова кислота і органічні кислоти володіють відбілюючим ефектом.

Завдяки своїм антизастудним складовим (ефірні олії, органічні кислоти, аскорбінова кислота) лайм надійно зміцнює імунітет, дозволяє легше переносити простудні захворювання та прискорює одужання.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами - front2back2@gmail.com