Хурма не тільки дуже смачний , але і корисний дієтичний продукт. Її соковита помаранчева м'якоть містить вітаміни , мікроелементи та антиоксиданти.
У зв'язку з високим вмістом калію лікарі радять вживати 1-2 цих чудових фрукта в день для профілактики серцево- судинних захворювань. Завдяки вмісту пектину її рекомендують при розладах травлення і хворобах шлунка.
Вітаміни С і Р зменшують крихкість і проникність судин , що полегшує протікання варикозної хвороби і допомагає при кровоточивості ясен. Хурма містить йод , тому корисна для щитовидної залози. А ще велика кількість глюкози і фруктози , так що легко втамовує голод.
Як і інші овочі жовто -оранжевого кольору , хурма здатна уповільнювати зростання новоутворень. Стиглі плоди позитивно впливають на роботу печінки і органів зору , а магній перешкоджає утворенню каменів у нирках. Хурма здатна захистити організм від кишкової палички і золотистого стафілокока . Зміцнює нервову систему і надає сечогінну дію.
50-100 мл соку хурми забезпечує організм добовою нормою заліза.
При перших ознаках застуди і кашлю допомагають полоскання горла соком одного стиглого плоду , розведеного теплою водою. Сушені плоди так само дуже корисні. При гіпертонічній хворобі рекомендується з'їдати 20-30 штук протягом дня.