Креветки - салат з них

0

Креветки прекрасно підходять для салатів - як самі по собі , так і разом з іншими дарами моря. Так , наприклад , в Мексиці дуже люблять так званий Coctel de Camarones (салат - коктейль з креветок ) , для приготування якого змішують відварені креветки і дрібно нарубані овочі та фрукти ( солодкий перець , авокадо , огірки , цибуля та інші ) , а заправку роблять з томатного пюре , оцту , рослинного масла і спецій.

im30_3591

Креветки прекрасно поєднуються з овочами , зеленню , фруктами , рисом , рибою , іншими морепродуктами. Варіантів - море. Приготувати багато з них зовсім не важко.

Креветки для салату треба відварювати в сильно киплячій , злегка солоній воді , додавши спеції.

 

 

Салат з квасолею , креветками і горіхами

Цей оригінальний рецепт салату з креветками встиг вже багатьом полюбитися , радимо спробувати і вам . Стручкову квасолю треба попередньо очистити , відварити на пару. П'яти хвилин для квасолі буде достатньо. Потім до квасолі слід додати вже підготовлені креветки , очищені від панцира . Креветки повинні прогрітися , а квасоля стати м'якою і ніжною.

Поки готуватися квасоля , приступаємо до заправки . Вам потрібно рослинне масло , сіль , перець , мускатний горіх і лимонний сік. Заправку змішайте і вилийте на блюдо , де вже розкладені квасоля і креветки.

Охолоджувати салат слід кілька годин , а після охолодження посипати мускатним горіхом , трохи обсмаженою або підсушеним в духовці.

Салат з мандаринів з креветками

Вже давно помічено не одним Гураном і цінителем вишуканих смакових поєднань , що ніжний креветочний смак прекрасно відтіняється майже будь-якими цитрусовими . Для того , щоб приготувати один з найбільш популярний салатів з креветками , вам знадобиться відварити морепродукти у воді з додаванням оцту і солі. Потім креветки слід почистити. Два мандарина вимити , віджати з них сік. Сік змішати з легким майонезом - заправка для салату вже готова. Потім поріжте часточками солодке яблуко , збризніть соком лимона , дрібно поріжте свіжий селера . Перемішайте порізані інгредієнти з креветками. На блюдо покладіть листя ніжного салату , на них - суміш з креветками. Соусом салат слід полити тільки перед подачею на стіл. Прикрасити страву можна лимоном , нарізаним кільцями або зеленню.

Салат з креветками по- італійськи

8a1f81b69e027fb

2 пучка вимитих листя салату

Півкіло відварених і очищених креветок

Соус з 2 зубчиків часнику , 200 грам томатної пасти , 100 грам майонезу і 100 грам сметани.

Купуйте креветки в панцирі і відваріть - без панцира креветки виходять не настільки ароматними і соковитими . Потім почистіть їх. Салатні листя промийте в проточній воді , поріжте. Викладіть креветки на салат і полийте соусом , який готується наступним чином.

Сметана , томатне пюре або солодкий кетчуп , майонез і роздавлений часник слід акуратно перемішати. Подають такий салат з білим вином , найкраще з сухим .

Китайський креветочний салат

Вам буде необхідно:

150 грам стручкової квасолі свіжої

30 грам молодих ніжних качанів кукурудзи не більш 4-5 см розміром

350 грам китайської капусти

350 грам паростків квасолі

4 ст.л. кунжутного масла

350 грам самих дрібних креветок , попередньо очищених

2 ст.л. освітленого соєвого соусу

Червоний перець , нашатковану смужками

1 ч.л. свіжого імбиру , натертого дрібно

Чорний перець і сіль

Квасоля і молоді кукурудзяні качани відварити у воді з додаванням солі. Трьох хвилин при температурі кипіння для цих овочів буде достатньо. Потім квасоля і кукурудзу слід промити , остудити і обсушити.

У салатницю викласти всі інші інгредієнти , ретельно змішати , подати відразу ж після змішування.

салат креветочний

2 свіжих огірка

2,5 кілограма креветок

1 великий томат

50 р. плавленого сиру

50 мілілітрів жирних вершків

мелений перець

Креветки слід відварити , очистити і обов'язково охолодити. Зробити з вершків і плавленого сиру соус , змішавши ці продукти в блендері. Огірки та помідори дрібно порізати.

Креветки розрізати навпіл і покласти в блюдо з огірками та помідорами . Солити не треба, тільки заправити соусом і перцем.

 

Салат « Екзотика » з полуниці і креветок

1 пучок свіжого салату листового , 250 грам свіжої полуниці , півкілограма креветок , 1 невелика молода морква , бринза або будь-який інший гострий на смак сир - 200 грам , соєвий соус , мед і лимон.

Креветки відварити , полуницю помити і порізати на шматочки , салат порізати або дрібно порвати , моркву натерти на тертці соломкою. Сир нарізати невеликими кубиками. Заправка готується з меду , соєвого соусу і лимонного соку. Пропорції підбираються за смаком. Заправлений салат відразу подайте до столу.

Салат з креветками святковий

200 грам твердого сиру , 4 відварених яйця , 200 грам заморожених креветок , листя салату , майонез , 2-3 зубчики часнику , зелена цибуля.

Такий салат подається в прозорій посуді , так як викладається шарами і це служить прекрасним оформленням страви. Отже, перший шар - листя салату , вимиті і дрібно порвані . Другий шар - очищені варені креветки. Третій шар - сир , тертий на найдрібнішу тертку. Четвертим шаром йде змішаний з майонезом часник. П'ятий шар - дрібно порізані жовтки , шостий шар - білки , теж дрібно нарізані . Поверх шарів викладається ще трохи майонезу. Прикрашати салат слід дрібно нашаткованим зелений цибулею.

Грецький салат з креветками

2 ст. ложки лимонного соку , 4 помідори , 2 авокадо , 3 персика або нектарина , попередньо очищених , два качана салату , 300 грам креветок , відварених і почищених .

Заправка: 2 зубчики часнику , 100 мл . дуже густої сметани , 1 ст. л . оливкової олії , 1 ст.л. винного оцту

Очистити авокадо , подрібнити ножем. Креветки відварити. З помідорів прибрати насіння і дрібно нарізати. Персики порізати тонкими часточками , попередньо забравши з них шкірку .

Авокадо перемішати з соком лимона , нектаринами , креветками і порізаними помідорами. Все перемішати і викласти на красиво розкладені листя салату. Перед самою подачею суміш полити готової заправкою , яка готується з часнику тиск , оцту і оливкового масла зі сметаною.

Салат- коктейль з вареними креветками

2 пучка свіжого і хрусткого салату , 900 м. найбільших креветок , кайенский перець , 1 авокадо , 1 лайм (можна лимон) , попередньо очищений і розділений на 6 часточок.

Соус: 1 л . соку лимона або лайма , майонез , 2 ст.л. солодкого кетчупу .

Креветки посмажити без масла на сковороді , а якщо купили напів- готові креветки - попередньо розморозити і промити. Шість креветок залишити на прикраси. Решта почистити від панцирів і нутрощів . Покласти в холодильник в мисці , накритою харчовою плівкою.

Салат порізати перед самою подачею , розкласти на шість келихів. Подрібнений авокадо теж покласти в кожну посудину . Потім додати креветки , посипані перцем кайенский , соус. Прикрасити келихи скибочками лайма і креветкою . Подавати з хлібом , намазаним маслом.

Салат з креветок з макаронами

250 грам макаронів - ріжків

сік лимона

1 диня медова

1 пучок кропу

1 авокадо

200 грам креветок

200 грам селери

3 ст. л . вершків

150 грам йогурту

2.ст. л . коньяку

Щіпка болгарського і кайенского перцю

сіль

Воду підсолити і закип'ятити , ріжки варити стільки , скільки вказано на упаковці виробником . Креветки відварити , скропити соком лимона , охолодити. Диню розрізати на дві рівні частини, все насіння видалити , м'якоть вичистити . Авокадо розрізати , видалити кісточку , почистити , нарізати скибочками , теж побризкати соком лимона. Селера очистити , порубати дрібними шматочками. Частина зелені селери теж подрібнити. Кріп порізати. Фрукти , ріжки і креветки змішати , заправити соусом з вершків , майонезу , коньяку та перцю з йогуртом. Салат прикрасити декількома гілочками кропу.

Салат з креветками пряний

1 л . соку апельсинів

200 мл . горілки

базилік

200 р. креветок

М'ята , оливкова олія

петрушка

Зробити маринад з горілки , соку , трав і оливкового масла. Залити ним відварені раніше креветки. Промаринувати 3-5 годин . Подати пряні креветки на салатних листках.

Салат зі спаржею та креветками

500 грам спаржі консервованої

400 грам відварених креветок

5 ст. л . вершків

200 грам молюсків маринованих в розсолі

1 ч. л. паприки солодкої

2.ч. л . кропу рубленого

салат

Білий перець , сіль , цукор

2 ст. л . легкого майонезу

Креветки відварити , осушити . Майонез і вершки змішати з паприкою , сіллю , лимонним соком , цукром і перцем.

Молюски , спаржу і креветки змішати , заправити соусом. Дати постояти в прохолодному місці близько півгодини. Салатні листя вимити , викласти на блюді. Покласти на кожен лист кілька ложок салату і прикрасити зеленню.

Салат з огірків , крохмального желе і креветок

400 грам свіжих огірків

100 грам креветок

100 мл . соєвого соусу

300 гр. крохмалю

Банку горошку консервованого

50 мл . кунжутного масла

150 мл . кунжутного соусу

15 мл . оцту

Креветки порізати на дрібні частини , огірки натерти соломкою , крохмальне желе розрізати смужками або взяти готову корейську локшину. У салатник викладається спочатку желе з крохмалю , потім - соус. Після цього додаємо креветки з огірком і горошком.

 

Салат з креветок і кукурудзи

1-2 солодкі цибулини

200 грам морожених креветок

1 банка консервованої кукурудзи солодкої

3 томата

майонез

Спеції , сіль - за смаком

3 перцю болгарських

Цибулю дрібно порізати , обсмажити в олії. Посолити і поперчити. Креветки теж злегка обсмажити разом з цибулею. Всі остудити , змішати з різаними томатами , солодким перцем і кукурудзою. Заправити салат майонезом.

Салат «Олів'є» оригінальний ( французький споконвічний рецепт )

М'ясо одного курчати

4 молодих варені картоплини

250 грам креветок

2 моркви варені

3 солоних огірка

Десяток яєць курячих

Зеленого горошку - 3 банки

1 солодка цибулина

Перець, майонез

Варені овочі порізати кубиками. Курчати відварити і теж порізати. Огірки і яйця подрібнити. Цибулину розібрати і обшпарити , а потім нашаткувати кубиками. Креветки дрібно посікти. Всі інгредієнти змішати і заправити майонезом.

Листовий салат з креветками

73522674_krev4

Один качан салату листового (можна замінити молодий пекінською капустою )

200 гр. креветок

2 яйця курячих відварених

Півбанки консервованої кукурудзи

200 гр. крабових паличок , майонез

Салат порубати і пом'яти . Яйця потерти на тертці , крабові полички подрібнити , креветки розрізати на частини. Змішати всі інгредієнти з кукурудзою. Додати зовсім трохи майонезу , прикрасити паприкою.

Салат з овочами і креветками

2 морквини

2 яблука або помідора

1 огірок

50 грам горошку зеленого

Четверта частина капусти кольоровий

50г салату свіжого

півкілограма креветок

півсклянки майонезу

4 ложки заправки салатної

пучок кропу

Креветки відварити з морквою , лавровим листом , кропом , чорним перцем горошком і сіллю. Можна туди ж додати петрушку.

Готові креветки ще на хвилин п'ять залишити у відварі . Після цього дістати і очистити.

Салатні листя розрізати на частини , декілька з них залишити на прикраси. Свіжий салат укласти гіркою , з боків укласти порізані кружальцями свіжі огірки , моркву і яйця , помідори або яблучка . Туди ж додати горошок і цвітну капусту . Креветки викласти на овочі зверху. Полити салат тільки заправкою , а майонез запропонувати в окремому соуснику.

Морський салат з креветками

73522574_krev2

Пікша або тріска - 230 грам

Половинка зеленого перцю

100 грам варених очищених креветок

Трохи лимонного соку

120 мл . легкого майонезу

Попередньо порізаний салат- латук

чорнослив

паприка

Сіль і перець чорний

Рибу викласти на блюдо для випікання і залишити в прогрітій духовці. Тримати там рибу приблизно 3-5 хвилин. Якщо філе занадто велике , то треба його один раз перевернути . Залишити рибу закритою доходити до охолодження.

Остигле філе порізати , змішати з креветками , салатом - латуком і зеленим перчиком . Додати майонез з лимонним соком. Прикрасити сливами , поперчити , посолити , якщо треба.

Салат мандариновий з креветками

150 гр. креветок варених

6-7 дрібних солодких мандаринів

1 яблуко солодке

4 ст. л . майонезу легкого

половинка лимона

100 гр. селери свіжого

Салат зелений - пучок

Оцет і петрушка

Воду з оцтом посолити , додати туди креветки , відварити. Мандарини почистити. З двох мандаринів зібрати сік і додати в майонез. Решта мандарини розділити на часточки , з яких потрібно прибрати плівки. Селера порубати дрібно . Яблуко почистити і порізати тонкими часточками. Листя салату постелити на дно великого плоского страви. Викласти на листя попередньо змішаний селера , креветки , яблуко і мандарини. Перед самою подачею до салату додати вже приготований соус. Прикрасити зеленню і лимоном.

Салат з кропом , йогуртом і креветками

1 свіжий огірок , очищений від шкірки

300 гр. креветок , відварених і очищених

3 ст. л . йогурту

Кмин мелений - щіпка

зубок часнику

Кріп і сіль

Огірок порізати на смужки або бруски , викласти з йогуртом в салатницю , додати роздавлений часник , кріп і кмин. Перемішати з креветками. Якщо потрібно , додати трохи солі.

Салат з креветок та печериць в соусі з томатів

2 склянки свіжих або маринованих шампіньйонів

200 гр. м'яса креветок

100 мл . густого томатного соусу

Вино сухе біле - 50 мл .

зелень

Печериці порізати скибочками , не дуже дрібно . Томатну заправку змішати з білим вином. Креветки і шампіньйони поставити на слабкий вогонь , влити до них готовий соус , помішувати.

Готову суміш викласти в кокотницу і посипати зеленню за смаком.

Салат з креветками по- китайськи

Чотири молоді картоплини

Майонез -100 мл .

Горошок консервований - півбанки

Соус соєвий - 50 гр.

400 гр. креветок

Салат зелений - качан

Сік лимона або лайма

Креветки відварити , скропити свіжовичавленим лимонним соком.

Молода картопля відварити , порізати , додати до нього креветки і горошок. Змішати майонез і соєвий соус. Заправити блюдо. Прикрашати можна салатом.

Овочевий салат з додаванням креветок

Кілограм варених креветок

200 гр. зеленої цибулі

Стільки ж молодої картоплі

200 гр. яблук , огірків і зеленого горошку

рослинна олія

Спеції та зелень

Креветки варимо і чистимо . Потім ріжемо інші інгредієнти , змішуємо з креветками і горошком , заправляємо олією зі спеціями. Прикрашаємо будь зеленню.

Салат з солодким перцем і креветками

10 гр. подрібненого селери

350 гр. приготованих креветок

75 гр. болгарського перцю

Трохи зеленої цибулі за смаком

Дві ложки майонезу

Перець і сіль

зелений салат

Всі овочі подрібнити , змішати з порізаними креветками , салат заправити майонезом та спеціями . Викласти гіркою.

Салат з креветок з свіжим салатом

Пучок зеленого салату

півкілограма креветок

П'ять-шість ложок майонезу з такою ж кількістю сметани

Дрібно нарізана зелень

Спеції та сіль

Варені чищені креветки нарізати на шматочки , салат нарізати тонкою соломкою , присипати сіллю. Викласти листя в салатник , зверху покласти креветки , все полити соусом зі сметани і майонезу , прикрасити зеленню.

Креветки з сиром

півкілограма креветок

4 варені яйця

100 гр. майонезу

чверть лимона

Дрібно нарізана зелень

Півсклянки тертого сиру

Порубати яйця і креветки. Сир змішати з майонезом і половиною зелені , додати сік лимона і креветки з яйцями. Все перемішати і посипати залишками зелені.

Фруктовий салат з додаванням креветок

150 гр. яблук

100 гр. листового салату

150 гр. ананаса

150 гр. креветок

ложка майонезу

Трохи хрону і солі

Зелень для прикраси

Яблука і салат порізати соломкою , ананас нарубати кубиками. До інгредієнтів додати креветки. Зробити соус з майонезу з хроном . Заправити салат , прикрасити шматочками ананаса і будь зеленню.

Рисовий салат з креветками

3 ст. ложки вареного рису

2 або 3 цибулини

100 гр. горошку консервованого

Трохи зеленого салату

600 гр. креветок

3 варених яйця

Півсклянки соєвого соусу

зелень

Креветки відварити і дрібно посікти. Лук нашаткувати і обшпарити . Білки яєць порубати , жовтки змішати з соєвим соусом. Додати до порізаним інгредієнтам рис , горошок. Прикрашати слід салатом з яйцями і зеленню.

Сирний салат з креветками

100 грам сиру пастеризованого

250 грам готових креветок (можна замінити консервованими креветками )

100 грам мелених горіхів волоських

1 ст. л . сметани густий

сіль

Креветки , горіхи і сир пропустити через м'ясорубку , змішати. Додати до суміші сметану і крапельку солі. Все перемішати і прикрасити дрібкою горішків.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -