Креветки прекрасно підходять для салатів - як самі по собі , так і разом з іншими дарами моря. Так , наприклад , в Мексиці дуже люблять так званий Coctel de Camarones (салат - коктейль з креветок ) , для приготування якого змішують відварені креветки і дрібно нарубані овочі та фрукти ( солодкий перець , авокадо , огірки , цибуля та інші ) , а заправку роблять з томатного пюре , оцту , рослинного масла і спецій.
Креветки прекрасно поєднуються з овочами , зеленню , фруктами , рисом , рибою , іншими морепродуктами. Варіантів - море. Приготувати багато з них зовсім не важко.
Креветки для салату треба відварювати в сильно киплячій , злегка солоній воді , додавши спеції.
Салат з квасолею , креветками і горіхами
Цей оригінальний рецепт салату з креветками встиг вже багатьом полюбитися , радимо спробувати і вам . Стручкову квасолю треба попередньо очистити , відварити на пару. П'яти хвилин для квасолі буде достатньо. Потім до квасолі слід додати вже підготовлені креветки , очищені від панцира . Креветки повинні прогрітися , а квасоля стати м'якою і ніжною.
Поки готуватися квасоля , приступаємо до заправки . Вам потрібно рослинне масло , сіль , перець , мускатний горіх і лимонний сік. Заправку змішайте і вилийте на блюдо , де вже розкладені квасоля і креветки.
Охолоджувати салат слід кілька годин , а після охолодження посипати мускатним горіхом , трохи обсмаженою або підсушеним в духовці.
Салат з мандаринів з креветками
Вже давно помічено не одним Гураном і цінителем вишуканих смакових поєднань , що ніжний креветочний смак прекрасно відтіняється майже будь-якими цитрусовими . Для того , щоб приготувати один з найбільш популярний салатів з креветками , вам знадобиться відварити морепродукти у воді з додаванням оцту і солі. Потім креветки слід почистити. Два мандарина вимити , віджати з них сік. Сік змішати з легким майонезом - заправка для салату вже готова. Потім поріжте часточками солодке яблуко , збризніть соком лимона , дрібно поріжте свіжий селера . Перемішайте порізані інгредієнти з креветками. На блюдо покладіть листя ніжного салату , на них - суміш з креветками. Соусом салат слід полити тільки перед подачею на стіл. Прикрасити страву можна лимоном , нарізаним кільцями або зеленню.
Салат з креветками по- італійськи
2 пучка вимитих листя салату
Півкіло відварених і очищених креветок
Соус з 2 зубчиків часнику , 200 грам томатної пасти , 100 грам майонезу і 100 грам сметани.
Купуйте креветки в панцирі і відваріть - без панцира креветки виходять не настільки ароматними і соковитими . Потім почистіть їх. Салатні листя промийте в проточній воді , поріжте. Викладіть креветки на салат і полийте соусом , який готується наступним чином.
Сметана , томатне пюре або солодкий кетчуп , майонез і роздавлений часник слід акуратно перемішати. Подають такий салат з білим вином , найкраще з сухим .
Китайський креветочний салат
Вам буде необхідно:
150 грам стручкової квасолі свіжої
30 грам молодих ніжних качанів кукурудзи не більш 4-5 см розміром
350 грам китайської капусти
350 грам паростків квасолі
4 ст.л. кунжутного масла
350 грам самих дрібних креветок , попередньо очищених
2 ст.л. освітленого соєвого соусу
Червоний перець , нашатковану смужками
1 ч.л. свіжого імбиру , натертого дрібно
Чорний перець і сіль
Квасоля і молоді кукурудзяні качани відварити у воді з додаванням солі. Трьох хвилин при температурі кипіння для цих овочів буде достатньо. Потім квасоля і кукурудзу слід промити , остудити і обсушити.
У салатницю викласти всі інші інгредієнти , ретельно змішати , подати відразу ж після змішування.
салат креветочний
2 свіжих огірка
2,5 кілограма креветок
1 великий томат
50 р. плавленого сиру
50 мілілітрів жирних вершків
мелений перець
Креветки слід відварити , очистити і обов'язково охолодити. Зробити з вершків і плавленого сиру соус , змішавши ці продукти в блендері. Огірки та помідори дрібно порізати.
Креветки розрізати навпіл і покласти в блюдо з огірками та помідорами . Солити не треба, тільки заправити соусом і перцем.
Салат « Екзотика » з полуниці і креветок
1 пучок свіжого салату листового , 250 грам свіжої полуниці , півкілограма креветок , 1 невелика молода морква , бринза або будь-який інший гострий на смак сир - 200 грам , соєвий соус , мед і лимон.
Креветки відварити , полуницю помити і порізати на шматочки , салат порізати або дрібно порвати , моркву натерти на тертці соломкою. Сир нарізати невеликими кубиками. Заправка готується з меду , соєвого соусу і лимонного соку. Пропорції підбираються за смаком. Заправлений салат відразу подайте до столу.
Салат з креветками святковий
200 грам твердого сиру , 4 відварених яйця , 200 грам заморожених креветок , листя салату , майонез , 2-3 зубчики часнику , зелена цибуля.
Такий салат подається в прозорій посуді , так як викладається шарами і це служить прекрасним оформленням страви. Отже, перший шар - листя салату , вимиті і дрібно порвані . Другий шар - очищені варені креветки. Третій шар - сир , тертий на найдрібнішу тертку. Четвертим шаром йде змішаний з майонезом часник. П'ятий шар - дрібно порізані жовтки , шостий шар - білки , теж дрібно нарізані . Поверх шарів викладається ще трохи майонезу. Прикрашати салат слід дрібно нашаткованим зелений цибулею.
Грецький салат з креветками
2 ст. ложки лимонного соку , 4 помідори , 2 авокадо , 3 персика або нектарина , попередньо очищених , два качана салату , 300 грам креветок , відварених і почищених .
Заправка: 2 зубчики часнику , 100 мл . дуже густої сметани , 1 ст. л . оливкової олії , 1 ст.л. винного оцту
Очистити авокадо , подрібнити ножем. Креветки відварити. З помідорів прибрати насіння і дрібно нарізати. Персики порізати тонкими часточками , попередньо забравши з них шкірку .
Авокадо перемішати з соком лимона , нектаринами , креветками і порізаними помідорами. Все перемішати і викласти на красиво розкладені листя салату. Перед самою подачею суміш полити готової заправкою , яка готується з часнику тиск , оцту і оливкового масла зі сметаною.
Салат- коктейль з вареними креветками
2 пучка свіжого і хрусткого салату , 900 м. найбільших креветок , кайенский перець , 1 авокадо , 1 лайм (можна лимон) , попередньо очищений і розділений на 6 часточок.
Соус: 1 л . соку лимона або лайма , майонез , 2 ст.л. солодкого кетчупу .
Креветки посмажити без масла на сковороді , а якщо купили напів- готові креветки - попередньо розморозити і промити. Шість креветок залишити на прикраси. Решта почистити від панцирів і нутрощів . Покласти в холодильник в мисці , накритою харчовою плівкою.
Салат порізати перед самою подачею , розкласти на шість келихів. Подрібнений авокадо теж покласти в кожну посудину . Потім додати креветки , посипані перцем кайенский , соус. Прикрасити келихи скибочками лайма і креветкою . Подавати з хлібом , намазаним маслом.
Салат з креветок з макаронами
250 грам макаронів - ріжків
сік лимона
1 диня медова
1 пучок кропу
1 авокадо
200 грам креветок
200 грам селери
3 ст. л . вершків
150 грам йогурту
2.ст. л . коньяку
Щіпка болгарського і кайенского перцю
сіль
Воду підсолити і закип'ятити , ріжки варити стільки , скільки вказано на упаковці виробником . Креветки відварити , скропити соком лимона , охолодити. Диню розрізати на дві рівні частини, все насіння видалити , м'якоть вичистити . Авокадо розрізати , видалити кісточку , почистити , нарізати скибочками , теж побризкати соком лимона. Селера очистити , порубати дрібними шматочками. Частина зелені селери теж подрібнити. Кріп порізати. Фрукти , ріжки і креветки змішати , заправити соусом з вершків , майонезу , коньяку та перцю з йогуртом. Салат прикрасити декількома гілочками кропу.
Салат з креветками пряний
1 л . соку апельсинів
200 мл . горілки
базилік
200 р. креветок
М'ята , оливкова олія
петрушка
Зробити маринад з горілки , соку , трав і оливкового масла. Залити ним відварені раніше креветки. Промаринувати 3-5 годин . Подати пряні креветки на салатних листках.
Салат зі спаржею та креветками
500 грам спаржі консервованої
400 грам відварених креветок
5 ст. л . вершків
200 грам молюсків маринованих в розсолі
1 ч. л. паприки солодкої
2.ч. л . кропу рубленого
салат
Білий перець , сіль , цукор
2 ст. л . легкого майонезу
Креветки відварити , осушити . Майонез і вершки змішати з паприкою , сіллю , лимонним соком , цукром і перцем.
Молюски , спаржу і креветки змішати , заправити соусом. Дати постояти в прохолодному місці близько півгодини. Салатні листя вимити , викласти на блюді. Покласти на кожен лист кілька ложок салату і прикрасити зеленню.
Салат з огірків , крохмального желе і креветок
400 грам свіжих огірків
100 грам креветок
100 мл . соєвого соусу
300 гр. крохмалю
Банку горошку консервованого
50 мл . кунжутного масла
150 мл . кунжутного соусу
15 мл . оцту
Креветки порізати на дрібні частини , огірки натерти соломкою , крохмальне желе розрізати смужками або взяти готову корейську локшину. У салатник викладається спочатку желе з крохмалю , потім - соус. Після цього додаємо креветки з огірком і горошком.
Салат з креветок і кукурудзи
1-2 солодкі цибулини
200 грам морожених креветок
1 банка консервованої кукурудзи солодкої
3 томата
майонез
Спеції , сіль - за смаком
3 перцю болгарських
Цибулю дрібно порізати , обсмажити в олії. Посолити і поперчити. Креветки теж злегка обсмажити разом з цибулею. Всі остудити , змішати з різаними томатами , солодким перцем і кукурудзою. Заправити салат майонезом.
Салат «Олів'є» оригінальний ( французький споконвічний рецепт )
М'ясо одного курчати
4 молодих варені картоплини
250 грам креветок
2 моркви варені
3 солоних огірка
Десяток яєць курячих
Зеленого горошку - 3 банки
1 солодка цибулина
Перець, майонез
Варені овочі порізати кубиками. Курчати відварити і теж порізати. Огірки і яйця подрібнити. Цибулину розібрати і обшпарити , а потім нашаткувати кубиками. Креветки дрібно посікти. Всі інгредієнти змішати і заправити майонезом.
Листовий салат з креветками
Один качан салату листового (можна замінити молодий пекінською капустою )
200 гр. креветок
2 яйця курячих відварених
Півбанки консервованої кукурудзи
200 гр. крабових паличок , майонез
Салат порубати і пом'яти . Яйця потерти на тертці , крабові полички подрібнити , креветки розрізати на частини. Змішати всі інгредієнти з кукурудзою. Додати зовсім трохи майонезу , прикрасити паприкою.
Салат з овочами і креветками
2 морквини
2 яблука або помідора
1 огірок
50 грам горошку зеленого
Четверта частина капусти кольоровий
50г салату свіжого
півкілограма креветок
півсклянки майонезу
4 ложки заправки салатної
пучок кропу
Креветки відварити з морквою , лавровим листом , кропом , чорним перцем горошком і сіллю. Можна туди ж додати петрушку.
Готові креветки ще на хвилин п'ять залишити у відварі . Після цього дістати і очистити.
Салатні листя розрізати на частини , декілька з них залишити на прикраси. Свіжий салат укласти гіркою , з боків укласти порізані кружальцями свіжі огірки , моркву і яйця , помідори або яблучка . Туди ж додати горошок і цвітну капусту . Креветки викласти на овочі зверху. Полити салат тільки заправкою , а майонез запропонувати в окремому соуснику.
Морський салат з креветками
Пікша або тріска - 230 грам
Половинка зеленого перцю
100 грам варених очищених креветок
Трохи лимонного соку
120 мл . легкого майонезу
Попередньо порізаний салат- латук
чорнослив
паприка
Сіль і перець чорний
Рибу викласти на блюдо для випікання і залишити в прогрітій духовці. Тримати там рибу приблизно 3-5 хвилин. Якщо філе занадто велике , то треба його один раз перевернути . Залишити рибу закритою доходити до охолодження.
Остигле філе порізати , змішати з креветками , салатом - латуком і зеленим перчиком . Додати майонез з лимонним соком. Прикрасити сливами , поперчити , посолити , якщо треба.
Салат мандариновий з креветками
150 гр. креветок варених
6-7 дрібних солодких мандаринів
1 яблуко солодке
4 ст. л . майонезу легкого
половинка лимона
100 гр. селери свіжого
Салат зелений - пучок
Оцет і петрушка
Воду з оцтом посолити , додати туди креветки , відварити. Мандарини почистити. З двох мандаринів зібрати сік і додати в майонез. Решта мандарини розділити на часточки , з яких потрібно прибрати плівки. Селера порубати дрібно . Яблуко почистити і порізати тонкими часточками. Листя салату постелити на дно великого плоского страви. Викласти на листя попередньо змішаний селера , креветки , яблуко і мандарини. Перед самою подачею до салату додати вже приготований соус. Прикрасити зеленню і лимоном.
Салат з кропом , йогуртом і креветками
1 свіжий огірок , очищений від шкірки
300 гр. креветок , відварених і очищених
3 ст. л . йогурту
Кмин мелений - щіпка
зубок часнику
Кріп і сіль
Огірок порізати на смужки або бруски , викласти з йогуртом в салатницю , додати роздавлений часник , кріп і кмин. Перемішати з креветками. Якщо потрібно , додати трохи солі.
Салат з креветок та печериць в соусі з томатів
2 склянки свіжих або маринованих шампіньйонів
200 гр. м'яса креветок
100 мл . густого томатного соусу
Вино сухе біле - 50 мл .
зелень
Печериці порізати скибочками , не дуже дрібно . Томатну заправку змішати з білим вином. Креветки і шампіньйони поставити на слабкий вогонь , влити до них готовий соус , помішувати.
Готову суміш викласти в кокотницу і посипати зеленню за смаком.
Салат з креветками по- китайськи
Чотири молоді картоплини
Майонез -100 мл .
Горошок консервований - півбанки
Соус соєвий - 50 гр.
400 гр. креветок
Салат зелений - качан
Сік лимона або лайма
Креветки відварити , скропити свіжовичавленим лимонним соком.
Молода картопля відварити , порізати , додати до нього креветки і горошок. Змішати майонез і соєвий соус. Заправити блюдо. Прикрашати можна салатом.
Овочевий салат з додаванням креветок
Кілограм варених креветок
200 гр. зеленої цибулі
Стільки ж молодої картоплі
200 гр. яблук , огірків і зеленого горошку
рослинна олія
Спеції та зелень
Креветки варимо і чистимо . Потім ріжемо інші інгредієнти , змішуємо з креветками і горошком , заправляємо олією зі спеціями. Прикрашаємо будь зеленню.
Салат з солодким перцем і креветками
10 гр. подрібненого селери
350 гр. приготованих креветок
75 гр. болгарського перцю
Трохи зеленої цибулі за смаком
Дві ложки майонезу
Перець і сіль
зелений салат
Всі овочі подрібнити , змішати з порізаними креветками , салат заправити майонезом та спеціями . Викласти гіркою.
Салат з креветок з свіжим салатом
Пучок зеленого салату
півкілограма креветок
П'ять-шість ложок майонезу з такою ж кількістю сметани
Дрібно нарізана зелень
Спеції та сіль
Варені чищені креветки нарізати на шматочки , салат нарізати тонкою соломкою , присипати сіллю. Викласти листя в салатник , зверху покласти креветки , все полити соусом зі сметани і майонезу , прикрасити зеленню.
Креветки з сиром
півкілограма креветок
4 варені яйця
100 гр. майонезу
чверть лимона
Дрібно нарізана зелень
Півсклянки тертого сиру
Порубати яйця і креветки. Сир змішати з майонезом і половиною зелені , додати сік лимона і креветки з яйцями. Все перемішати і посипати залишками зелені.
Фруктовий салат з додаванням креветок
150 гр. яблук
100 гр. листового салату
150 гр. ананаса
150 гр. креветок
ложка майонезу
Трохи хрону і солі
Зелень для прикраси
Яблука і салат порізати соломкою , ананас нарубати кубиками. До інгредієнтів додати креветки. Зробити соус з майонезу з хроном . Заправити салат , прикрасити шматочками ананаса і будь зеленню.
Рисовий салат з креветками
3 ст. ложки вареного рису
2 або 3 цибулини
100 гр. горошку консервованого
Трохи зеленого салату
600 гр. креветок
3 варених яйця
Півсклянки соєвого соусу
зелень
Креветки відварити і дрібно посікти. Лук нашаткувати і обшпарити . Білки яєць порубати , жовтки змішати з соєвим соусом. Додати до порізаним інгредієнтам рис , горошок. Прикрашати слід салатом з яйцями і зеленню.
Сирний салат з креветками
100 грам сиру пастеризованого
250 грам готових креветок (можна замінити консервованими креветками )
100 грам мелених горіхів волоських
1 ст. л . сметани густий
сіль
Креветки , горіхи і сир пропустити через м'ясорубку , змішати. Додати до суміші сметану і крапельку солі. Все перемішати і прикрасити дрібкою горішків.