Легкий зелений борщ із щавлю

0

Сьогодні ми приготуємо легкий зелений борщ з молодим листям щавлю. Варити борщ ми будемо без м’ясного бульйону, на воді. Смак щавлю дуже інтенсивний, з характерною приємною кислинкою. Перед подачею заправимо суп нежирною сметаною.

120430-Zelenyj-Borsch-09

 

Інгредієнти для 2,5 л води:

2 пучка щавлю

3 молодих морквини

1 цибулина

2 яйця

3-4 картоплини

кріп, петрушка, зелена цибуля

сіль, перець,

оливкова олія

 

Починаємо приготування:

1. Ставимо каструлю з водою на вогонь. Окремо відварюємо яйця на круто.

2. Тим часом, нарізаємо овочі та зелень. Молоду моркву — кільцями, цибулю, картоплю — соломкою, щавель можна порвати руками.

3. На сковороді з оливковою олією злегка обсмажуємо моркву. Це буде основна заправка для борщу.

4. У киплячу воду кидаємо картопляну соломку і цибулю. Пізніше — нарізаний щавель.

6. У самому кінці кладемо подрібнені відварені яйця, зелень петрушки, кропу, зелену цибулю.

7. Подаємо борщ гарячим, приправивши нежирною сметаною.

Якщо щавель занадто молодий і ще не набрав кислоти, можна видавити в суп трохи лимонного соку. Такий борщ можна приготувати і взимку із консервованого щавлю, але з літнім урожаєм він, звичайно, не зрівняється.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами - front2back2@gmail.com