Легке сирне суфле з ананасом
• Сир — 400 г
• Крупа манна (ложки без гірки) — 3 ст. л.
• Ананас (консервований, кільця) — 7 шт
• Вишня (для прикраси)
• Сіль (щіпка)
• Цукрова пудра
• Яйце — 4 шт
Кільця ананаса викласти на друшляк, обсушити. Роз’ємну форму діаметром 22-24 см змастити маслом і застелити папером для випічки. Викласти кільця ананаса на дно форми, в кожне кільце покласти по одній вишеньці.
Білки збити з дрібкою солі до жорстких стійких піків. Жовтки збити окремо, всипати манку і додати сир (якщо хочете отримати максимально легку структуру, то сир треба протерти, я брала звичайний крупінчатий сир і не протирала), перемішати, акуратно викласти збиті білки, перемішати лопаткою.
Викласти сирну масу поверх ананасів, випікати 25 -30 хвилин при температурі 1800С в попередньо розігрітій духовці. Після того, як з’явиться скориночка, а середина запіканки перестане бути рідкою, форму вийняти, дати охолонути, зняти кільце.
Накрити блюдом і обережно перевернути, кільця ананасів виявляться зверху. Суфле не містить цукор, але ананаси дають солодкість. Якщо зовсім ніяк без цукру, то є кілька варіантів — покласти при збиванні пакетик ванільного цукру, посипати викладену у форму сирну масу перед запіканням коричневим цукром або полити шоколадом чи медом).