Навздогін до вчорашньої темі , викладаю цей рецепт. М'ясний рулет по- флотськи готується вельми швидко і дуже просто . Незважаючи на простоту , страва виглядає досить оригінально (особливо , якщо прикрасити зеленню ) , а ще воно дуже смачне.
Продукти для рулету
Щоб приготувати цей м'ясний рулет , нам потрібні такі інгредієнти :
- 600 грам м'ясного фаршу
- 150 грам спагетті
- 1 яйце
- 30-40 грам вершкового масла
- панірувальні сухарі
Фарш краще взяти змішаний - яловичину зі свининою . Однак можна використовувати тільки свинину або тільки яловичину. Якщо фарш приготовлений з чистої яловичини , його можна змішати з невеликою кількістю свинячого сала (так він буде трохи більш « соковитим »).
Готуємо м'ясний рулет по- флотськи
Для початку слід відварити спагеті. Їх потрібно варити цілком , не ламаючи . Бажано покласти їх у каструлю пучком , і також пучком потім виймати.
Коли спагетті вже майже зварилися , потрібно підготувати фарш. Беремо мокру марлю , розкладаємо на рівну поверхню і викладаємо на неї фарш рівним шаром ( сантиметри півтора завтовшки) з тим розрахунком , щоб зварені спагетті можна було б без проблем в нього загорнути . Шар фаршу повинен вийти прямокутної форми , по довжині приблизно дорівнює довжині пучка спагетті .
Зварені спагетті злегка промиваємо холодною водою і додаємо в них вершкове масло.
Потім потрібно викласти спагеті на фарш. Спагеті треба викласти рівно , по всій довжині м'ясного шару так , щоб пучок спагетті ліг по середині.
Тепер ми повинні закрутити рулет , з'єднуючи краю фаршу. Для цього можна акуратно підняти один кінець марлі і притиснути його до іншого так , щоб кінці фаршу зійшлися , або скрутити рулет руками поступово. Потім акуратно знімаємо рулет з марлі , обмащуємо його яйцем , обвалюють у панірувальних сухарях (вельми делікатна операція ) і скроплюємо зверху маслом.
Залишилося тільки запекти рулет в духовці. Викладаємо його на деко ( бажано , швом вниз) і ставимо в розігріту до середньої температури духовку. Якщо рулет заліплений наглухо (макарони повністю знаходяться у фарші ) , бажано проколоти його в декількох місцях.
Запікати рулет в духовці треба близько 30-40 хвилин , щоб м'ясний фарш був повністю готовим.
На стіл можна подавати як гарячим , так і холодним , бажано з соусом і прикрашеним пучками петрушки і кропу.