Низькокалорійні солодощі

0

Дієта - це ще не привід обмежувати себе в солодощах, адже існує маса рецептів, що дозволяють побалувати себе навіть тим, хто звик до суворих обмежень, зберігаючи фігуру. Низькокалорійні солодощі - це саме те, що необхідно в даному випадку.

Низькокалорійні солодощі

Щоб приготувати смачне фруктове морозиво, знадобиться 8 шт. ківі, лимонний сік і білий ром по 1 столовій ложці, сироп з тростинного цукру (50 мл), який можна замінити коричневим цукром.

Ківі необхідно очистити, помістити в блендер, а після додати решту інгредієнтів. Продукти збиваються до однорідної маси, що має вид рідкого пюре. Тепер залишається тільки помістити вміст блендера в морозилку. Морозиво готове.

 

Для наступної страви потрібен корінь імбиру (250 г), очищений і нарізаний на тонкі (товщиною 2-3мм) кружечки. Імбир слід обдати окропом і сполоснути в холодній воді, після чого ретельно просушити. Тепер потрібно насипати в каструлю цукор (400г) і залити його водою (1 склянка). Коли вода закипить, в каструлю поміщається імбир і вариться пару хвилин. Далі протягом 8-12 годин імбир має настоятися, після чого вміст каструлі знову потрібно довести до кипіння і варити 5 хвилин. Потім шматочки імбиру дістати і викласти на пергаментний папір, а сироп продовжувати варити до тих пір, поки він не загусне. Сироп, що загус виливається поверх імбиру.

Для приготування такого десерту знадобиться великий чорнослив, промийте його під струменем окропу. Кожна ягода надрізається вздовж, а в якості начинки всередину поміщаються горіхи і нежирна сметана, збита з невеликою кількістю цукру. Блюдо, що вийшло розкладається на паперових розетках і прикрашається гілочками м'яти. Ягоди можна проткнути шпажками або зубочистками.

Ягоди - самі по собі корисні солодощі, але можна зробити їх ще смачнішими.

Для приготування десерту візьміть свіжі ягоди малини, полуниці або суниці, які потрібно насипати у високі келихи і залити натуральним йогуртом без будь-яких добавок. У йогурт при бажанні можна насипати трохи цукру. Тепер слід все це перемішати і поставити в морозилку. Подається страва з мигдальною або кокосовою стружкою. Рекомендуємо спробувати це блюдо тим, хто віддає перевагу тільки найкориснішим і низькокалорійним солодощам.

Якщо ви чекаєте гостей, можна запропонувати їм шоколадне фондю, приготоване за наступним рецептом: гіркий шоколад розламується на шматочки і кладеться в фондюшницю, яку можна замінити керамічною мискою на паровій бані. Потрібно додати трохи десятивідсоткових вершків, і розтопити шоколад, постійно помішуючи. Повинна вийти однорідна маса ніжно-коричневого кольору. Після цього для запаху можна додати трохи лікеру. До шоколаду подаються фрукти або ягоди.

Для тих, хто цікавиться, які солодощі можна на дієті, підійде і десерт з груш. З груш потрібно зрізати капелюшки, а серцевинку фруктів дбайливо вичищається і замінюється фруктовим морозивом. Зрізані капелюшки надягають назад, десерт можна подавати.

Ще один рецепт корисних солодощів - карпачо з ананаса. Очищений ананас розрізаємо на дві частини уздовж. Серцевину потрібно витягти, а м'якоть нарізати на якомога тонші шматочки. Нарізаний ананас в один шар викладається на великому блюді і зверху посипається ваніллю з стручка.

Щоб приготувати сироп, в 100 мл води необхідно додати 10 шматків цукру. На повільному вогні закип'ятити, не забуваючи періодично струшувати вміст каструлі для рівномірного нагрівання. При появі бульбашок сироп знімається з вогню і виливається на ананаси тонким струменем. Тепер страву можна збризнути темним ромом, закрити харчовою плівкою і помістити в холодильник.

І ще один рецепт корисних та низькокалорійних солодощів - фруктовий лід з соком грейпфрута. Спочатку потрібно приготувати сироп: 1 стакан цукру і 1 стакан води з'єднуються в маленькій каструльці і нагріваються на повільному вогні. Коли сироп охолоне, потрібно додати сік грейпфрута в співвідношенні 1 частина сиропу на 3 частини соку. Далі можна додати трохи алкоголю за смаком. Вміст каструлі вилити в миску і помістити в морозильник. Одержаний лід подрібнити в блендері, посипати цедрою апельсина і сприснути алкоголем.

 

Низькокалорійні десерти із яблук

 

Рецепти низькокалорійних солодощів рідко обходяться без яблук, наприклад, можна швидко приготувати такі десерти:

• Відрізати верхівку яблука, витягти серединку. Окремо змішати сир з малиною і 2 столовими ложками меду. Отриманим кремом начинити яблука. Страву можна подавати.

• Яблука потрібно дбайливо позбавити від серцевинок і начинити сумішшю меду і дрібно нарізаного мигдалю. Зверху посипати корицею і поставити блюдо в духовку на 10-15 хв. Подавати, посипавши цукровою пудрою.

 

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -