Овочі для схуднення

0

З усіх продуктів, які ми їмо, найменше калорій містять овочі. У 100 грамах традиційного овочевого салату (огірки, помідори, редис, перець, листя) не більше 20-40 ккал — це дуже мало. Тому саме овочі повинні бути основою харчування тих, хто прагне схуднути.

sredizemnomorskie-ovoschi_bg

«Базовими стравами у вашому раціоні, якщо говорити про зниження ваги, повинні бути зелені салати, — розповідає Тетяна Олексіївна Солодяжнікова, дієтолог клініки МедіЕстетік, — Що значить» зелений салат «? Це, перш за все, зелене листя, в які ви додаєте помідори, редис, жовті, помаранчеві та червоні перці, огірки, селера та інші овочі.

Чим більше буде квітів на вашій тарілці, тим краще. Тому що всі ці овочі містять різні види біофлавоноїдів. Вони різні і мають різні точки прикладання в нашому організмі. Тому чим різнокольорові салат, тим він корисніший, бо тим більше в ньому різних видів біологічно активних речовин.

Чим заправляти такі салати?

Заправляти зелені салати краще оливковою олією холодного віджиму, — продовжує Тетяна Олексіївна. — Можна додати і рослинне масло, але тільки нерафінована, можна соєве, кунжутне масло. Однак, якщо в салат крім овочів ви кладете горіхи, насіння, оливки або авокадо, то жиру в цьому салаті вже достатньо, і заправляти його додатково маслом не варто. Такий салат краще полити лимонним соком, інакше жирів у ньому буде більше ніж потрібно худне.

Скільки салату є?

Зелені салати потрібно їсти протягом усього дня. Під час повноцінного прийому їжі, такого як обід, потрібно візуально розділити тарілку на дві половини. Одну половину повинні займати овочі, другу — в рівних пропорціях білки і гарнір, наприклад, куряча грудка і бурий рис. Все інше — зелені овочі.

Картопля

До речі, не дивлячись на те, що картопля теж є овочевою культурою, дієтологи відносять його до макаронів і хлібу. У картоплі багато крохмалю, вона калорійна і містить швидкі вуглеводи, які в організмі моментально перетворюються в жир.

Самостійно визначити, які овочі є дієтичною їжею, можна за кількістю води. Чим більше в овочах води, тим вони менш калорійні. Найлегші з усіх овочів — водянисті плоди — такі як огірки, помідори, перець та салатні листя, тобто всі з чого можна вичавити сік. »

Схожі записи:

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок