Печінка тріски — корисні властивості, калорійність, протипоказання і склад

0

Коли приходить осінь, а за нею і зима, перед нами гостро постає проблема авітамінозу. Ми починаємо відчувати фізичний дискомфорт, втрачаємо працездатність. Включіть у свій раціон печінка тріски — це справжнісінький джерело вітамінів, мінералів і мікроелементів.

pechen-treski

Смачна і легкоусвояемая печінка тріски користь має величезну. Якщо до звичайної печінки ставлення у кулінарів кілька поблажливе, все-таки субпродукт як-не-як, то про печінки тріски властивості якої не перестають вчених дивувати і сьогодні, вони говорять з незмінною повагою як про унікальний делікатесному продукті. Так само до нього ставилися і в давні часи. До нас дійшли письмові вказівки Авіценни вживати її тим, у кого проблеми із зором. Особливо сиру печінку тріски цінували в країнах Атлантичного узбережжя, власне, скандинави поїдали її без всякої кулінарної обробки. Вони вважали, що в такому вигляді вона має цілющу силу і допомагає зберегти гостроту зору.

 


Корисні властивості печінки тріски


Так вже вийшло, що всі ті мікроелементи, вітаміни і жири, які дієтологи вважають обов’язковими і необхідними в правильному раціоні сучасної людини, містить свіжа печінка тріски. Не секрет, що часто ми їмо такі страви, які крім сумнівного насичення шлунку нічого не дають. Ось і виходить, що за наявності зайвої ваги, ми маємо значний харчової дефіцит в організмі, адже, крім шкідливого жиру, нічого поживного в такій їжі немає. Так от, чим корисна печінка тріски так це тим, що вона на сто відсотків складається з речовин, які необхідні нам для підтримки в здоровому стані всіх органів і систем людини.

pechen-treski

Величезна кількість вітамінів А, Е, В2, D, С і фолієвої кислоти, які містяться в 100г продукту, перекривають значну частину денної норми споживання цих речовин, а жир печінки тріски — це супер корисні поліненасичені жирні кислоти. Останні дієтологи дуже наполегливо рекомендують включати в свій раціон у вигляді жирних сортів риби. Але така риба досить дорога і на нашому повсякденному столі не часта гостя. А між тим масло печінки тріски містить чарівну Омегу-3 в достатній кількості. Взагалі печінка тріски склад має воістину чудовий. У цьому відношенні скандинави були абсолютно праві.

Тому особливо рекомендують печінку цієї риби при вагітності. Вчені стверджують, що розумне споживання цього делікатесу, починаючи з другого триместру, просто необхідно. Крім того, що наявність легкозасвоюваного заліза, зніме настільки часту для вагітних проблему анемії, решта мінерали, наявні у складі (йод, калій, магній, кальцій, фосфор, натрій) сприятимуть правильному розвитку дитини, її нервової системи та інтелекту. У той же час, оскільки печінка тріски калорійність має досить високу, бажано нею не зловживати.

Тому, на питання: чи можна годуючим печінка тріски?, Відповідь буде наступним, — можна, тільки обережно. У невеликих кількостях печінка тріски вагітним і годуючим дуже корисна, але переїдати її не варто. У складі продукту є ретинол, який у великих кількостях позначається негативно на розвитку плоду. Крім того, через занадто високу калорійність може постраждати печінка, а нам цього не потрібно.

pechen-treski

Такий же підхід потрібно дотримуватися і до дитячого харчування. Хоча дітям печінка тріски дуже потрібна для зору, мозку, росту кісток, кількість її потрібно правильно дозувати. Рази на тиждень, у формі бутербродів або в складі овочевого салату буде абсолютно достатньо.

 

 


Чи має печінка тріски протипоказання?

 

Так, має і їх декілька:

  •     Індивідуальна непереносимість, алергія.
  •     Низький артеріальний тиск.
  •     Деякі захворювання печінки і жовчного міхура.


Таким чином, печінка тріски шкоду принести може тільки у разі індивідуальної нестерпності цього продукту або при наявності деяких специфічних захворювань. В інших випадках вона виключно корисна.

 


Як печінка тріски впливає на жіночу красу

 

Не тільки на жіночу красу, але й у цілому на здоров’я людини будь-якої статі і віку цей продукт впливає дуже позитивно.

Вітамін робить красивими і здоровими волосся, нігті і шкіру.
Поліненасичені жирні кислоти, які містить жир печінки тріски, вичищають з судин холестерин ніби йоршіком, знімаючи тверді бляшки і роблячи стінки судин міцними і еластичними. Вона знижує артеріальний тиск, сприяє профілактиці інсультів, астми та раку.
Вітамін D і кальцій зміцнюють кістки і суглоби.
Виключно рідкісне в природі речовина гепарин перешкоджає утворенню тромбів і покращує склад крові.
Насичують печінка тріски вітаміни Е і група В перешкоджають відкладенню жирів, сприяють молодості тканин.
Мідь має протизапальний ефект і разом з вітаміном С сприяє зміцненню імунітету.
Ніацин (вітамін РР) містить в чистоті судини і перешкоджає серцево-судинним захворюванням.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок