Про користь молодої картоплі

0

Друга половина літа хороша тим, що цей час молодої картоплі, який за багатьма показниками виявляється кориснішою старої, не тільки для здоров’я, але і для фігури.

Молодою картоплею зазвичай вважають таку, яка збирається через 2 тижні після закінчення цвітіння, до повного визрівання, та одразу ж продається.

kartoshka

Відрізнити таку картоплю від старого дуже просто: у молодої картоплі шкірка тонка, напівпрозора і дуже ніжна. Вона легко відстає, якщо натиснути на неї пальцем. Перед чищенням картоплі огляньте бульби і викинете позеленілі – в них міститься отруйна речовина соланін .

У чому ж полягає користь молодої картоплі? У ньому багато вітаміну С, вітамінів групи В, калію, заліза, фосфору. З’ївши 500 г картоплі, можна отримати денну норму вітаміну С і калію. Калій корисний для роботи серця, допомагає відводити з організму зайву воду (а це саме те, що потрібно для схуднення).

Молода картопля нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, головного мозку, покращує обмін речовин і підвищує настрій.

Їсти молоду картопл. краще всього разом з шкіркою, а якщо чистити її, то зскрібаючи шкірку, а не зрізуючи її, так як саме під нею і знаходиться основна маса всіх корисних речовин. Зберегти корисні речовини допомагає і спосіб приготування картоплі: при запіканні або відварювання в мундирі вони зберігаються майже повністю. Найменше користі в картоплі смаженому. У ньому ж найбільше калорій.

До речі про калорії: крохмалю в молодій картоплі набагато менше, ніж у старій, і тому його калорійність на 10-30 % нижче. У відвареної молодої картоплі всього 75-90 ккал на 100 гр. У поєднанні зі свіжими овочами молода картопля може стати корисним і некалорійним стравою. Крім того, в картоплі мало простих цукрів і відсутні жири.

Існують спеціальні дієти для схуднення, в основі яких лежить картопля. Якщо ви збираєтеся спробувати одну з них, то друга половина літа – самий відповідний для цього період. Картопляні дієти на старій картоплі ніякої користі не принесуть.

Ось зразкове меню картопляної дієти:

Її основу складає молода картопля, варена в мундирі без солі. На день потрібно з’їдати по 1 кг картоплі, приправленого зеленню (кропом, петрушкою, зеленою цибулею), розділивши його на 5-6 прийомів. Пити можна мінеральну (у невеликих кількостях) або просту воду, зелений чай. Для різноманітності в дієту можна додавати тушковану капусту, кабачки, несолодкі фрукти і ягоди. Іноді можна з’їсти трохи знежиреного сиру, кефіру, сиру. Просидіти на такій дієті можна до 2 тижнів, при цьому втративши близько 7 кг.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами - front2back2@gmail.com