Красива і смачна ягода полуниця - ідеальний низькокалорійний продукт, який можна вживати в будь-який час року. А в літню спеку десерти з полуниці займають особливе місце в нашому меню.
Сьогодні у нас простий рецепт дієтичного десерту з полуницею, рекомендованого дієтологом Ковальковою. Ми приготуємо полуницю з йогуртово-банановим кремом. Мінімум калорій, максимум задоволення.
Інгредієнти на 1 порцію або 2 персони:
• Велика свіжа полуниця - 8 ягід
• Банан - половинка
• Йогурт натуральний без добавок - 2 ст.ложки
• Мигдаль (пластівці/пластинки) - 1 ст.ложка
Приготування/покроковий рецепт:
1. Банановий соус: нарізати банан на кружечки, додати натуральний йогурт.
2. Ретельно розтерти виделкою до консистенції крему.
3. Очистити ягоди полуниці від листя, акуратно ложкою вийняти серединку.
4. Кожну ягоду наповнити ніжним кремом.
5. Зверху присипати мигдальними пластівцями.
7. Ніжний і соковитий десерт відправити в холодильник на 10-13 хвилин. Приємного апетиту.
Передбачаючи питання "А що робити з вирізаною серединкою?", Пропоную зробити з неї інший дієтичний десерт - полуничний сорбет без цукру.