Рецепти смузі

0

Смузі готуються в лічені секунди, ними зручно перекушувати на ходу, можна брати з собою на роботу або навіть замінювати ними будь-який прийом їжі. Ці фруктові або овочеві коктейлі дадуть організму заряд бадьорості, заповнять недолік клітковини, вітамінів і білка. Рецепти смузі стануть в нагоді і тим, хто дотримується спеціальної дієти для схуднення, і просто бажаючим освоїти нові здорові страви.

Рецепти смузі

 

Як приготувати смузі в блендері

 

Для приготування смузі більш зручний блендер за типом кухонного комбайна – з чашею, що закривається.

Щоб готувати смузі, досить просто скласти всі інгредієнти в чашу блендера і включити режим змішування на 2-3 хвилини. Однак і блендером — «товкачем» ви можете приготувати корисні та смачні коктейлі, тільки підберіть ємність з високими краями, і не наповнюйте її фруктами та іншими інгредієнтами більш, ніж наполовину, щоб уникнути розбризкування та приготування маси неоднорідної консистенції.

Якщо ви використовуєте тверді фрукти, начебто груш і яблук, краще попередньо натерти їх на тертці з шкіркою. Так ви збережете і вітаміни, і власний час — не все блендери добре подрібнюють шкірку фруктів, іноді залишаються значні шматочки.

Ківі, хурму і апельсини обов’язково очищати від шкірки. Фрукти з великими насінням бажано звільняти і від насіння. Зелені смузі з овочами і зеленню готують за схемою: спочатку подрібнюємо базові фрукти, молочні продукти та інші інгредієнти; потім додаємо нарізану зелень і знову подрібнюємо. Для приготування горіхового молока спочатку замочують на кілька годин горіхи, потім подрібнюють їх разом з рідиною блендером, і тільки в «фіналі» вводять нарізані овочі і фрукти.

 

РЕЦЕПТИ СМУЗІ ДЛЯ СХУДНЕННЯ І ЗДОРОВ’Я

 

Фруктові смузі

Смузі з фруктів завоювали популярність солодким смаком, ароматом і високу поживну цінність. Готують фруктові смузі з будь-яких фруктів, додаючи молоко, кефір, йогурти, м’який сир, горіхи, мед. Клітковина і цукру з смузі повільніше засвоюються організмом, ніж із соків, вживання яких викликає швидке зростання рівня цукру в крові. Банановий смузі класичний

На 1 порцію: 1 стакан кефіру 1%, 1 великий банан, щіпка кориці. Як готувати: спочатку подрібнюємо фрукт в пюре, потім вливаємо молочку і гарненько перемішуємо. Посипаємо корицею.

 

Банановий смузі з ягодами

На 1 порцію: 200 г ягід, половинка банана, 100 г молока або кефіру. Рецепт: спочатку подрібнюємо ягоди і банан, потім додаємо молочні продукти і перемішуємо.

 

Кавуновий смузі

На 1 порцію: 200 г м’якоті кавуна, 2 столові ложки проростків пшениці. Попередньо подрібнюємо проростки в кавомолці, кавун звільняємо від кісточок, і перемішуємо. Можна приготувати кавуновий смузі з яблуком, динею або ягодами, змішавши фрукти 1 до 1, але не варто додавати молочні продукти — можна отримати розлад шлунка.

 

Яблучний смузі

На 1 порцію: 1 яблуко, натерте на тертці, 2 столові ложки вівсянки, замоченої у воді (можна і без неї), 200 г будь-яких соковитих ягід з нейтральним або солодким смаком. Перемішайте інгредієнти. До яблук можна також додати груші, сливи, апельсини чи банани. Намагайтеся уникати поєднання яблук з молоком або кефіром.

 

Яблучно-сирний смузі

На 1 порцію: 200 г тертих яблук, 150 г м’якого сиру. Натерті яблука подрібніть блендером до стану пюре, додайте сир і добре перемішайте.

 

Рецепт тропічного смузі з ківі

Легкий варіант: 200 г очищених ківі, 1 терте яблуко, 1 апельсин, половинка банана. Щільний варіант смусі: 200 г ківі, 1 банан, 140 г мигдального молока Для приготування мигдального молока замочіть 30 г мигдалю в склянці води. Нехай горіхи постоять 4 години, потім злийте приблизно третину води, а масу подрібніть блендром.

 

Овочеві смузі

Овочеві смузі — відмінна дієтична заміна овочевому салату, робити їх дуже просто. До подрібнених овочів можна додати мінеральну воду, овочеві або фруктові соки, йогурт, кефір, спеції (м’яту, естрагон, імбир).

 

Гаспаччо

На 1 порцію — 1 помідор, 1 огірок, 1 дрібно нарізаний солодкий перець, базилік і зелень за смаком. Як готувати: наріжте помідор і огірок невеликими шматочками, подрібніть, додайте перець і листочки базиліка.

 

Зелений смузі з селерою

1 терте зелене яблуко, 200 г селери стеблового, нарізати кубиками, 100-200 г будь-якого салату або свіжого шпинату. Добре перемішати інгредієнти, можна посипати готовий смузі подрібненим насінням гарбуза.

 

Ягідні смузі

Ягоди зазвичай бувають трохи кислуваті, тому, роблячи ягідні смузі, до них додають банан, грушу або хурму, щоб нейтралізувати кислий смак. На 1 порцію: 200 г чорниці, 1 банан, 150 мл молока або йогурту, інгредієнти подрібнити, пити трохи охолодженим.

 

Рецепт смузі з малини

200 г малини подрібнити, додати 1 різану або терту грушу, ще раз перемішати. На довершення додати 150 мл натурального йогурту і знову перемішати.

 

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -