Точно відомо, що сама дієтична риба - це біла рибка, що мешкає в холодних морях. Тріска якраз такий сорт - нежирний, некалорійний - 82 ккал/100 гр, з високим вмістом білка - 18 гр на 100 гр продукту.
Найкраще купувати тріску цілу, з лускою, а не у вигляді замороженого глазурованого філе. Сьогодні у нас вдалий улов - велика гарна ціла тріска і овочі. Давайте приготуємо на обід дієтичне блюдо - риба з овочами!
Відкрию маленький секрет: якщо ви любите побалувати себе стравою з риби, але не хочете її ґрунтовно чистити, то запікання в пергаменті або фользі - ідеальний варіант приготування. Риба готується дуже швидко, а, коли ви виймаєте її з духовки, шкіра легко відстає.
Інгредієнти на одну порцію:
• Тріска звичайна охолоджена або природно розморожена - 2 шматки
• Цибуля червона або жовта ріпчаста - половинка цибулини
• Перець болгарський солодкий - 1 невеликий
• Помідори черрі/томати - 2-3 шт.
• Лимон - скибочку
• Зелень будь-яка: селера, кріп, петрушка
• Сіль велика/морська.
Рецепт:
1. Нарізати тріску на порційні шматки.
2. Папір для випічки або білий пергаментний папір скласти вдвічі.
3. Приготувати «подушку» з овочів: нарізати зелень, цибулю півкільцями, перець смужками і розмістити її на пергаменті.
4. На «овочевій подушці» розкласти шматки риби. Скропити соком лимона.
5. Зверху додати зелень і четвертинки черрі. Посипати великою сіллю.
6. Загорнути тріску з овочами в конверт з пергаменту. Сполучені паперові краї розташувати нагорі.
7. Готувати рибу в конверті з пергаменту/фольги на сковороді на плиті або на деку в духовці.
Приблизний час - 15 хвилин. Температурний режим 180С. Потім покласти конверт з тріскою на тарілку або дерев'яну дошку, акуратно (повітря всередині дуже гаряче!) Розкрити краї пакета.
8. Приготовану в пергаменті рибу можна подати до столу прямо на папері, але краще перекласти в порційну тарілку, зняти рибну шкірку і прибрати кісточки. Все! Дієтичний обід або вечеря готова. Приємного апетиту!