Якщо на вашому новорічному столі ще не було закуски з кабачків , то зараз саме час виправити це упущення . Кабачки відрізняються високим вмістом вітаміну С і антиоксидантів , а страви з них відмінно виглядають на святковій тарілці.
Наприклад , приготуйте рулетики з запечених кабачків. Наповнення можна додавати на ваш смак. Якщо ви не хочете додавати в блюдо родзинки , то замініть його дрібно нарізаним яблуком , а замість кедрових горішків можна взяти насіння соняшнику. Козій сир можна замінити хумусом або пюре з білої квасолі.
склад:
2 середніх кабачка ( цукіні ) , нарізані уздовж на часточки
1 чайна ложка оливкової олії
Щіпка морської солі
¼ склянки родзинок
150 г м’якого козячого сиру
1 зубчик часнику
2 ст. ложки нарізаної свіжої петрушки
3 ст. ложки кедрових горіхів , підсмажених
Сік половини лимона
1 чайна ложка лимонної цедри
Приготування:
1 . Нарізати кабачки і викласти на аркуші для випічки або решітці.
2 . Обмазать кабачки оливковою олією.
3 . Посипати морською сіллю і поставити в духовку на 10 хвилин. Витягнути і дати охолонути.
4 . Обсмажити кедрові горішки.
5 . У тарілці змішати козячий сир , петрушку і подрібнений часник , додати родзинки і остиглі горішки , сік і цедру лимона.
6 . Отриману масу викласти ложкою на широкий край смужки кабачків і закриття .
7 . Утворені рулетики з кабачків викласти на тарілці стоячи і зверху посипати трохи кедрових горішків.