Салат «Цезар» з беконом

0

Салат «Цезар» стане ще смачніше і ситніше, якщо додати до його складу пару смужок бекону.

Склад класичного салату «Цезар»: салат «Айсберг», пармезан, крутон і заправка з Вустерського соусом. До них в компанію додамо парочку помідорів чері, перепелині яйця і бекон, засмажений до хрускоту. Лаконічний, зрозумілий смак, улюбленим багатьма гурманам по всьому світу.

При бажанні ви можете додати в список інгредієнтів курку — обсмажити куряче філе зі спеціями і викласти на тарілку поряд з беконом. Така подача є традиційною для багатьох європейських кафе і ресторанів. Але і без курки цезарь салат дуже смачний!

Загальний час: 30 хвилин | Час приготування: 20 хвилин

Вихід: 2 порції | Калорійність: 286.82 кКал на 100 г

СКЛАДОВІ

Для салату:

  • бекон — 4 скибочки
  • салат «Айберг» — 1/4 качана
  • перепелині яйця — 4-6 шт.
  • помідори черрі — 4-6 шт.
  • пармезан — 80-100 г
  • багет — 2-3 скибочки
  • рослинне масло — 1-2 ч. л.
  • часник — 1 зуб.
  • суміш італійських трав — 1-2 щеп.

заправка:

  • жовток — 1 шт.
  • гірчиця — 0,5 ч. л.
  • лимонний сік — 1 ст. л.
  • вустерский соус — 5-6 крапель
  • сіль — 1/3 ч. л.
  • чорний мелений перець — 1 трісок.
  • часник — 1 зуб.
  • рослинне масло — 80-100 мл
    кип’ячена холодна вода — 1-2 ч. л.

Приготування

До речі, цікаві рецепты ви можете знайти на сайті djurenko.com вже зараз.

У високій чаші блендера з’єднати: жовток, гірчицю, лимонний сік, сіль і перець. Занурити ніжку блендера на дно чаші (щоб впиралася в дно) і збити до однорідності. Потім поступово додавати масло — невеликими порціями, не перестаючи збивати. Ви побачите, як суміш загусне. Додати кілька крапель вустерського соусу і зубчик часнику, пропущений через прес, ще раз збити. Соус готовий. Він буде густим, тому потрібно додати пару чайних ложок холодної кип’яченої води, ще раз збити.

Приготувати крутон. Багет нарізати кубиками 1х1 см, корки прибрати. Розігріти сковороду з 1-2 чайними ложками олії, викласти в неї зубчик часнику (очистити і роздавити плоскою стороною ножа), висипати шматочки багета, підсушити на помірному вогні до рум’яності, регулярно помішуючи. Зняти з вогню, посипати запашними травами.

Тонкі смужки бекону обсмажити до хрускоту, посолити. Потім перекласти на паперові серветки, щоб стекли надлишки жиру.

Пармезан подрібнити тонкою стружкою на тертці або зняти тоненькі, практично прозорі пластини за допомогою Овочечистка.

Свіжі салатні листя промити, порвати руками на великі сегменти і просушити на паперових серветках. Зварити перепелині яйця, помити помідори черрі.

Залишилося зібрати салат «Цезар». Спочатку потрібно змішати салат, крутонами і тертий сир, заправити соусом і перемішати. Додати варені яйця і помідори, злегка полити їх теж зверху соусом.

Подавати салат «Цезар» з беконом — по дві скибочки на порцію. Смачного!

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -