Салат з овочами-гриль та бринзою

0

Літо дарує нам безліч корисних овочів, якими слід насолоджуватися кожен день. А щоб вони набридли, можна придумати тисячі варіантів різноманітних салатів. Якщо я не їм літні овочі свіжими, то найчастіше запікаю їх або готую на грилі. Духовка у мене газова, так що в квартирі я використовую сковороду-гриль. Приготовані на такій сковороді овочі, залишаються соковитими, ароматними і зберігають максимум вітамінів.

1335462209_7ae874ae15db17504240aae7852b5587

 Що потрібно (2-3 порції):

1 невеликий цукіні (приблизно 300 г)

1 баклажан

2 маленьких червоних помідора

2 маленьких жовтих помідора

150 г бринзи

кілька листочків свіжого базиліка

заправка:

оливкова олія

білий винний оцет

морська сіль

мелений чорний перець

 

1/2 ч.л. суміші сушених прованських трав

 

1. Вимити овочі. Цукіні і баклажан нарізати тонкими кружальцями.

2. Баклажани натерти сіллю і залишити на пару хвилин, потім промити водою і висушити на паперових рушниках. Сковороду-гриль розжарити, змастити пензликом тонким шаром оливкової олії і обсмажити по черзі цукіні і баклажан до появи характерних смуг (по 2-3 хвилини з кожного боку).

3. Помідори вимити й нарізати часточками.

4. Для заправки змішайте в невеликій баночці за смаком оливкову олія, білий винний оцет, сіль, перець і суміш прованських трав. Гарненько струсіть.

5. Викладіть на тарілки кружечки цукіні, баклажана, часточки помідорів. Зверху розкришіте бринзу і додайте кілька листочків базиліка. Збризніть заправкою і подавайте.

 

Приємного апетиту!

 

Калорійність готового продукту (955 г) — 621.90 ккал

білки — 34.45 ( 31.67 %)

жири — 36.74 ( 33.77 %)

вуглеводи — 37.60 ( 34.56 %)

В 1 порції — 207,3 ккал

 

Схожі записи:

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок