Середземноморський сніданок

0

Середземноморська кухня визнана найкориснішою, здоровою і збалансованою в світі.

Середземноморський сніданок: сандвіч з помідором, яйцем і сиром Фета

Вона об’єднує в собі страви Італії, Франції, Греції, Іспанії, Ізраїлю, Туреччини, Марокко, Лівану, Хорватії, Португалії. Вживання страв середземноморської кухні знижує ризик серцево-судинних і онкологічних захворювань, ожиріння, діабету, гіпертонії і хвороби Альцгеймера. Страви середземноморської кухні прості в приготуванні і смачні. Вони багаті антиоксидантами, вітамінами і мінералами.

Середземноморський сніданок: сандвіч з помідором, яйцем і сиром Фета

Страви готуються з різноманітних свіжих і лише натуральних продуктів. Вони поєднують в собі свіжі овочі, цільнозернові продукти, м’ясо, морепродукти, велику кількість ароматичних трав. Сьогодні ми приготуємо корисний і швидкий сніданок — сандвіч з помідорами, яйцем і сиром Фета.

 

Для приготування 4 порцій нам знадобиться:

4 булочки з цільнозернового борошна,

4 чайні ложки оливкової олії,

1 столова ложка подрібненого листя розмарину або ½ чайної ложки сушеного розмарину,

4 яйця,

2 чашки листя молодого шпинату;

1 середній помідор, розрізаний на 8 скибочок;

4 столові ложки знежиреного сиру Фета;

1/8 чайної ложки солі крупного помелу;

Мелений чорний перець.

 

Харчова та енергетична цінність 1 порції:

Енергетична цінність — 242 ккал;

Жири — 12 г;

Холестерин — 214 мг;

Насичені жири — 3 г;

Вуглеводи — 25 г;

Мононенасичені жири — 5 г;

Поліненасичені жири — 1 г;

Клітковина — 6 г;

Цукор — 3 г;

Білки — 13г;

Вітамін А — 714,3 мкг;

Вітамін С — 12 мг;

Вітамін РР — 1 мг;

Фолієва кислота — 52 мкг;

Вітамін В12 — 1 мкг;

Натрій — 501 мг;

Калій — 144 мг;

Кальцій — 121 мг;

Залізо — 3 мг.

 

Приготування:

1. Розігрійте духовку до 200°С. Розріжте булочки на 2 частини, намажте двома ложками оливкової олії внутрішні частини булочок. Покладіть на лист для випічки, поставте в духовку на 5 хвилин, поки краї не підрум’яняться і не стануть хрусткими.

2. Поки булочки підрум’янюються, поставте велику сковороду на середній вогонь, налийте в неї 2 чайні ложки оливкової олії, насипте розмарин. По одному розбийте яйця і вилийте на сковороду. Смажте приблизно хвилину, поки білки не будуть готові. Лопаткою розбийте жовтки і переверніть яйця. Смажте до повної готовності яєць, потім приберіть сковороду з вогню.

3. Покладіть нижні частини булочок на 4 тарілки, розкладіть на них шпинат. Покладіть на кожну з них по 2 скибочки помідора, підсмажене яйце, намажте по одній столовій ложці сиру Фета. Посоліть і поперчіть. Накрийте верхніми частинами булочок.

 

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами - front2back2@gmail.com