Шкода смаженої їжі

0

Найпопулярнішою обробкою їжі на сьогоднішній день є жарка. Це дуже швидко і смачно. Ми смажимо м’ясо, яйця, овочі. Незалежно від того, що більшість лікарів пропагує відмову від смаженої їжі, вона все ще дуже популярна.

Шкода смаженої їжі
На жаль, смажена їжа дуже небезпечна для здоров’я, особливо якщо у людини вже є проблеми зі здоров’ям.
Найбільший мінус смаженої їжі — це величезна концентрація жиру. З цієї причини смажена їжа дуже калорійна. До того ж, перетравлення такої їжі — серйозне випробування для шлунку і кишечника. Ще один великий мінус — втрата корисних мікроелементів та вітамінів, особливо А і Е, в процесі смаження. Тобто смажена їжа не несе в собі ніякої користі, крім калорій.
Ще один мінус — це масло або жир, які використовують для смаження продуктів. Під впливом високих температур починається процес розкладання різних хімічних речовин, негативний вплив починається ще в процесі приготування їжі, коли людина тільки вдихає пари повітря, перебуваючи на кухні. Дуже небезпечно неодноразово використовувати масло, так як з кожним наступним нагріванням воно перетворюється на справжній отрута для організму.
Наслідки тривалого вживання в їжу смаженої їжі нічим хорошим не закінчуються. У більшості випадків людина страждає проблемами з травленням, серцево-судинними захворюваннями, провокуючими інсульти та інфаркти. Онкологічні захворювання також не виключаються. Страждає абсолютно весь організм — це і кістки, і м’язи, навіть деякі психічні розлади може спровокувати зловживання смаженою їжею.
Будьте уважні до себе і свого здоров’я, пам’ятайте — ми те, що ми їмо. Намагайтеся звести до мінімуму вживання в їжу смажених продуктів, а якщо це сталося, «допоможіть» шлунку впоратися зі складною роботою. Це можна зробити, прийнявши відповідні ліки, або за допомогою свіжих овочів.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок