Приготування соусів - досить важливий розділ кулінарної науки . Без соусів багато страви втратили б свої вишуканість і виглядали б , як мінімум, не закінченими . Тому у своєму блозі я намагаюся приділяти соусів належну увагу.
Сьогодні представляю вам соус по- тосканськи . Це м'ясний соус з насиченим смаком і ароматом. До складу також входять гриби та овочі. Втім , читайте самі.
рецептура
- 400 грам яловичини ( не жирна )
- 20 грам сушених білих грибів
- 6 помідор
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2 стебла базиліка
- 1 стебло селери
- 0.5 склянки оливкової олії
- Трохи м'ясного бульйону
- Чорний мелений перець
- сіль
Як приготувати соус
- Яловичину нарізаємо тонкими довгими шматочками.
- Цибулю, моркву , селеру , базилік дрібно шаткуємо , інші овочі ріжемо невеликими шматочками.
- Сушені гриби заливаємо теплою водою.
- У керамічний сотейник наливаємо масло , висипаємо туди ж нарізане м'ясо і овочі. Накриваємо все це справа кришкою і обсмажуємо 15 хвилин.
- Гриби відокремлюємо від води ( воду не виливаємо ) .
- Виймаємо м'ясо з сотейник і дрібно - дрібно рубаємо його разом з грибами (можна подрібнити в блендері ) .
- Розміщуємо нарубаної м'ясо з грибами назад в сотейник. Туди ж доливаємо воду , що залишилася від грибів і м'ясний бульйон. Тушкуємо все це , не закриваючи кришкою , ще півгодини.
Все, соус готовий. Зазвичай його подають разом з м'ясними стравами , стравами з птиці або з макаронів . Даний соус також може бути використаний як основа для приготування інших соусів.