Стручки здоров’я

0

Бобові — непомітні і часто не враховуються — один з найцінніших джерел білка, вітамінів і мінералів. Вони пропонують широкий спектр смаку. Їх можна використовувати для приготування супів, салатів і як добавки до їжі.

GGprW9Iamk4

широкі боби

Сезон на боби до кінця літа. Саме в цей час його любителі мають можливість на насолоду свіжим овочем, який в інші пори року доступний тільки в замороженому вигляді. Боб має не тільки гарний колір і форму, але і смачний, і насамперед дуже корисний. Він містить велику кількість високоякісного білка, клітковини, вуглеводів, вітамінів групи В, вітаміну С, каротину і мінералів: фосфору, кальцію, заліза і магнію. Мало хто знає, що він є одним з найстаріших їстівних рослин.

Нут

Нут на смак і вигляд схожий на горох. Хоча російська кухня любить зернобобові овочі, але цей овоч рідко гостює на російських столах. Варто пристосуватися до його смаку, оскільки нут є відмінним джерелом: білка, вітамінів групи В, ненасичених жирних кислот, калію і кальцію, містить більше заліза, ніж інші бобові. Слід звернутися до нього взимку або в ранній весні, так як страви з ним підвищують імунітет, а також добре впливають на стан шкіри і волосся.

квасоля

Різновидів квасолі дуже багато, і її насіння має диференційовану розмір і колір — від білого, через усі відтінки червоного і фіолетового кольору, до чорного. У Росії популярна біла і червона квасоля. З неї можна готувати майже всі — оригінальні, живильні салати, корисні супи і смачні запіканки.

Квасоля має багато білків з високою харчовою цінністю, порівнянного з якістю тваринного білка. Містить вітаміни групи В, вітамін А і С, мінерали: кальцій, фосфор, залізо, натрій, калій, хлор, фтор, і здорові жири. Квасоля діє як діуретик і використовується при лікуванні захворювань нирок, а також має проти діабетичні властивості. Потрібно пам’ятати, що хоча бобові страви дуже корисні з точки зору поживної цінності, вони важко перетравлюються і можуть викликати здуття. Однак це можна пом’якшити шляхом додавання в блюда пряних трав, таких як майоран, орегано, чабер і часник.

Горох

Ми знаємо його двох формах — як зелений горошок, ласощі весни і літа, і жовте і тверде насіння, використовуваних для горохового супу. Сезон свіжого, зеленого гороху триває з червня по серпень, в свою чергу жовтий і жорсткий горох зріле і зморщене насіння.

Цей овоч містить цінні елементи для здоров’я, серед них натрій, мідь, калій, магній і кальцій. Горох також цінне джерело вітамінів групи В, С, Е, заліза, фосфору, хлору і йоду, і білків і жирних кислоти. Він забезпечує підтримку кислотно-лужного балансу.

Зелені зерна горошку соковиті, делікатні і солодкі, абсолютно поєднуються з маслом і свіжим кропом.

сочевиця

Вона буває в трьох кольорах: коричневому, зеленому і чорному. Походить з Азії, але тепер вирощується в багатьох країнах. Цінується, насамперед, за високий вміст білка, який є більш цінним, ніж інші білки бобових. У ній містяться вітаміни А, В, С, РР, магній, фосфор, залізо і калій. На відміну від інших бобових практично не містить жирів.

Як і більшість бобових, сочевицю необхідно замочувати перед приготуванням, бажано на ніч. Правильно приготовлена сочевиця нагадує смак м’яса. Даний продукт класифікується як здорове харчування.

Схожі записи:

Поделиться.

Об авторе:

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок