Суп-пюре з червоною сочевицею

0

Якщо ви на дієті, то, напевно знаєте, як важко придумати щось смачне на обід. Пропонуємо вам спробувати найсмачніший суп з червоною сочевицею. Поживний, неповторно смачний, ароматний і швидкий він вирішить проблему обіду і не зашкодить вашій фігурі.

b_12358

Сочевиця відноситься до бобових, але вигідно відрізняється від своїх бобових побратимів високим вмістом мікроелементів, рослинних білків і вітамінів. Сочевиця ідеально підходить для схуднення. Вона постійно присутня в меню веганів та вегетаріанців. Завдяки великій кількості поживних речовин вона підтримує білковий баланс, м’язи, шкіру, коли доводиться виключати м’ясні та молочні продукти. Цей сочевичний суп готується без вершків.

 

Інгредієнти для супу:

— Вода — 1 л. ;

— Морква — 1 шт. ;

— Цукіні — 1 невеликий або половинка середнього ;

— Зелена цибуля — 3-4 пера;

— Сіль — 0.25 ч. ложки;

— Перець мелений — за смаком (щіпки достатньо) ;

— Червона сочевиця — 3 ст. ложки.

 

Поки закипить вода на супчик, можна зайнятися овочами. Тонко нарізаємо морквину і цукіні. До речі, шкірку з цукіні можна не знімати. Для зручності користуйтеся спеціальної овочерізкой. По суті, можна нарізати овочі і звичайним ножем, але, якщо ви хочете приготувати суп швидко, тоді краще якомога тонше нарізати моркву і цукіні. Зелену цибуля теж нарізаємо невеликими кружальцями.

Відправляємо всі підготовлені овочі в окріп. Варимо на середньому вогні, приблизно 10 хвилин. Солимо і додаємо перчик за смаком.

А тепер можна промити сочевицю, достатньо 2 рази. І додати в суп. Варити 5 хвилин.

Червона (або рожева) сочевиця досить швидко розварюється, тому зовсім скоро суп буде готовий. Вимикаємо вогонь, за бажанням можна додати пару крапель оливкової олії.

Перемішуємо, відправляємо суп в блендер і збиваємо до однорідної консистенції, так супчик виглядає симпатичніше.

Готовий суп з червоною сочевицею подається гарячим, можете прикрасити його листочками базиліку.

Схожі записи:

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок