Ароматизовані чаї для зимової погоди

0

Вибачте цей текст доступний тільки в “російська”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Взимку нам дійсно більше хочеться їсти , а холодна їжа і напої можуть нашкодити здоров'ю. Але до того як у людей в будинках з'явилося центральне опалення , вони вважали , що нагрівання тіла відбувається зсередини і можна підняти його температуру за допомогою деяких продуктів , таких як бобові й коренеплоди , а також спецій: імбиру , кориці , чорного перцю і гвоздики. Тому гарячі ароматизовані чаї прекрасно підходять для зимової погоди . Заварюючи чай елітних сортів з фруктовими добавками і незвичайними спеціями , можна не просто вгамувати спрагу і зігрітися , але й отримати хорошу дозу вітамінів і корисних речовин.

Ароматизовані чаї для зимової погоди

Часто взимку дійсно більше хочеться їсти. Це відбувається через те , що охолодження викликає апетит. Що можна їсти взимку , а чого краще уникати?

 

Уникайте холодної їжі і охолоджених продуктів і рідин , таких як морозиво або кока -кола з бляшаної банки. Охолоджені продукти вимагають витрат енергії , для того щоб нагріти їх до процесу травлення. Тобто організм повинен впоратися з холодом всередині і зовні. Зберігаючи тепло , організм послаблює кровотік , особливо , в кінцівках , цим пояснюється , чому ноги і руки мерзнуть у першу чергу.

Взимку , варені овочі краще, ніж сирі , особливо , коренеплоди. Також прекрасно підходять спеції , такі як імбир , часник , кориця , куркума і гвоздика.

У різних країнах є свої гарячі напої , які готують в зимовий час , наприклад , у Скандинавських країнах є популярний рецепт напою « Глег » ( Glogg ) . Його готують на Різдво з теплого вина зі спеціями.


Склад на 4-6 порцій (залежно від розміру склянок) :

1 пляшка червоного сухого вина

2 палички кориці

8 гвоздикових зірочок

3 см кореня свіжого імбиру , очищеного і нарізаного

1 чайна ложка насіння кардамону , трохи розім'ятих

¾ склянки світло- коричневого цукру

1 / 3 склянки родзинок

1 / 3 склянки подрібнених волоських горіхів

Подавати з нарізаною яблуком

Приготування:

1 . В скляній банці змішати всі верхні інгредієнти до цукру і замочити на ніч.

2 . Наступного дня процідити вино і додати цукор , родзинки , горіхи і підігріти (але не кип'ятити) , в маленькій каструлі на повільному вогні. Помішувати , поки цукор не розчиниться.

яблучний чай

 

Смачний зимовий напій , заснований на яблучному соку . Можна приготувати подібний чай на основі журавлини.

склад:

1 літр яблучного соку ( очищеного )

2 палички кориці

4-6 зірочок гвоздики

¼ чайної ложки цілих зерен чорного перцю

½ чайної ложки насіння кардамону

Невеликий шматочок мускатного горіха

2-3 см свіжого імбиру , почищеної і нарізаного

Приготування:

1 . Змішати все в каструлі і варити протягом 30-45 хвилин.

2 . Спробувати , смак повинен бути насиченим , якщо утворилася пінка , то її треба зняти.

3 . Можна подати в стаканах або гуртках з паличкою кориці всередині.

Чорний чай з гранатом

 

Склад для однієї порції:

1 пакетик чорного чаю або 1 чайна ложка чайного листя

½ склянки окропу

¼ - 1 / 3 склянки гранатового соку без додавання цукру

1-2 чайні ложки лимонного соку або свіжовичавленого апельсинового соку.

Приготування:

1 . Приготувати міцний чорний чай в киплячій воді.

2 . Процідити і додати гранатовий сік і сік лимона або апельсина і знову розігріти.

3 . Підсолодити медом і при подачі прикрасити стакан або кухоль скибочкою лимона або апельсина.

Зелений чай з лимоном і імбиром

 

Склад на 4 порції:

4 склянки води

4 чайні ложки меду або агави

6 смужок свіжого імбиру (6см х ½ см)

4 пакетика зеленого чаю або 4 чайні ложки листя зеленого чаю

6 смужок цедри лимона ( приблизно 5 см х 2,5 см кожен)

Приготування:

1 . У маленьку каструлю з водою додати імбир і цедру лимона.

2 . Довести до кипіння , зменшити вогонь і варити на дуже слабкому вогні близько 10 хвилин (не закривати кришкою).

3 . Додати мед , злити воду і вийняти імбир і лимон.

4 . Додати пакетик з чаєм і знову додати імбир і лимон. Почекати 3 хвилини і подавати в скляних стаканах . Можна прикрасити шматочками лимона.

Корисний гарячий шоколад

 

Склад на одну порцію:

1 стакан молока

1-1/2 чайної ложки какао

4 фініка , без кісточок

Щіпка кориці або мускатного горіха

Приготування:

1 . Помістити всі інгредієнти в блендер і змішати , поки маса не стане однорідною.

2 . Налити в каструлю і нагріти . Під час нагрівання збивати віночком , щоб утворилася піна.

3 . Подавати , посипавши зверху щіпкою кориці або мускатного горіха.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -