Здавна сушений чорнослив застосовується для лікування закрепів як послабляющего кошти. Нещодавно стало відомо ще одне його корисна властивість - він прекрасно зміцнює кісткову тканину.
За твердженням дослідників з Флоридського університету щоденне вживання 10 штук чорносливу допоможе попередити захворювання остеопорозом. Особливо позитивний вплив чорнослив робить на жінок, що знаходяться в клімактеричному періоді.
Експерименти лікарі проводили протягом року. У процесі дослідження жінки з першої групи щодня з'їдали 100 грамів чорносливу , а з другої групи - по 100 грамів сушених яблук. При цьому , всі жінки однаково отримували потрібну кількість вітаміну D і кальцію. Через рік провели аналізи , результат яких показав , що у тих дам , які вживали чорнослив , кісткова тканини володіла набагато більшою щільністю , ніж у жінок , їдали порцію сушених яблук.
У зв'язку з цим , вчені настійно радять для профілактики ослаблення кісток щодня вживати в їжу по 2-3 штуки чорносливу , поступово підвищуючи кількість сушених слив , з'їдених за добу , до 5-10 штук.
Знаючи , що захворювання кісток досить поширені, особливо серед жіночої половини населення , дана інформація може багатьом допомогти запобігти хворобі цілком доступним способом.