Чим корисні проростки

0

Вибачте цей текст доступний тільки в “російська”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Один з корисних продуктів існуючих на світі – проростки. У пророщеному насінні синтезуються ферменти, вітаміни, рослинні гормони, антиоксиданти та інші біологічно активні речовини необхідні для того, щоб запустити процес зростання, причому, вміст вітамінів в насінні збільшується багаторазово, іноді в десятки разів.

0_6defd_b5a84a14_L

Так, в при пророщування концентрація вітаміну А в насінні редиски збільшується в 40 разів, доза вітаміну B6 в зернах ячменю зростає в 25 разів, на стільки ж стає більше вітаміну С в проростках червоного горошку, а в зеленому кількість вітаміну С збільшується в 7 разів. Свого максимуму вони досягають на 4-7 день проростання. Вітамінів у проростках набагато більше ніж у самих овочах і плодах. Наприклад, вітаміну А в редисці менше в 40 разів, ніж пророслих насінні цієї рослини, корисної фолієвої кислоти менше в 7 разів, нікотинової кислоти в 9, а вітаміну B6 в 5.

Далеко не всі компоненти необхідні для молодого рослинного життя і що містяться в проростках відомим вченим. Втім, дещо вже відкрили. Наприклад, у броколі виявили глюкорафанін – речовина з потужною протираковою дією. Як виявилося у проростках брокколі його в 20-50 разів більше ніж у самій капусті. В Америці вже існує компанія, що продає фірмові проростки BroccoSprouts, в яких вміст цієї активної речовини дуже високий.

У нас проростки завжди можна знайти в овочевих відділах великих супермаркетів. Смаку, звичайно, ніякого, але їх можна просто додавати в овочевий салат з соковитими помідорами, лимонним соком, оливковою олією.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -