Починаючи з серпня місяця , і діти, і дорослі люблять ласувати великої червоної ягодою - кавуном. Стиглий кавун дуже смачний , солодкий і містить багато корисного для організму.
Він не тільки приносить полегшення в жарку погоду , тамуючи спрагу , але при цьому заповнює втрати мікроелементів. У складі кавуна велику кількість калію , магнію , фруктози. Він ідеальний як сечогінний засіб . При цьому з організму виводяться солі і шлаки , очищаються нирки і вся травна система . Тому лікарі призначають хворим , схильним до утворення каменів у нирках і печінці , регулярно вживати кавун .
Соковита м'якоть багата вітамінами С , В1 , В2 , містить каротин , фолієву кислоту і залізо , а значить буде корисна людям , страждаючим анемією. Кавун можуть дозволити собі і хворі на цукровий діабет , адже він містить легкозасвоювані види цукру - фруктозу , сахарозу , глюкозу.
Тим , хто прагне за ідеальною фігурою , корисна буде кавунова дієта або кавунові розвантажувальні дні , калорій у великій ягоді міститься дуже мало , близько 500 на кілограм ваги.
Завдяки великому вмісту клітковини , кавун не тільки налагоджує роботу травної системи , але і прекрасно справляється з шлунковими розладами , нейтралізуючи кислоту. Ніжні харчові волокна допомагають знизити холестерин в крові.
Кавун корисний всім , так як надає імуностимулюючу і загальнозміцнюючу дію на організм !