Перші страви відмінно насичують, тому часто присутні в меню дієтичних планів харчування. Дієтичні овочеві супи можна приготувати з різного набору інгредієнтів. Пару цікавих рецептів ми пропонуємо вашій увазі.
Цей нескладний рецепт овочевого дієтичного супу нагоді вам не тільки при дотриманні низькокалорійної дієти, а й у повсякденному житті. Щоб приготувати цю страву, підготуйте інгредієнти: пару бульб картоплі, 2 кореня селери (невеликого розміру), 3 моркви, свіжу зелень (будь-який асортимент), пару цибулин, насіння кунжуту, нежирний і несолодкий йогурт, 500 мл готового овочевого бульйону.
Овочі почистіть, помийте і наріжте. Лук підсмажте на олії, додайте до нього інші овочі, тушкуйте на слабкому вогні близько 10-ти хвилин. Потім додайте овочевий бульйон, доведіть до кипіння, приправте, злегка посоліть і варіть до готовності. При бажанні, можете перетворити овочі в пюре і розбавити овочевим бульйоном (в цьому випадку ви отримаєте суп-пюре). Якщо подобається відчувати смак кожного овоча по окремо, не подрібнюйте їх. Суп подавайте, заправивши йогуртом, посипавши підсмаженими насінням кунжуту і рубаною зеленню.
Суп з баклажанами і солодким перцем
Цей дієтичний суп-пюре з овочів має незвичайний смак за рахунок використання печених плодів. Підготуйте інгредієнти: по 3 шт. картоплі та баклажанів, великий солодкий перець, цибулю і моркву (по 1 шт.), стиглі свіжі томати (4-5 шт.), а також пару часточок часнику і багатий набір зелені (за смаком).
Запікати ви будете баклажани і перець - помийте їх. Баклажани розріжте вздовж на 2 частини і змастіть кожен зріз рослинним маслом, а перець залиште цілим (навіть хвостик не обрізайте). Овочі викладіть на фольгу, помістіть в розігріту духовку і запікайте при 200 градусах близько півгодини. Поки баклажани і перець готуються, інші овочі почистіть, поріжте. Помідори обшпарте окропом, остудіть холодною водою, зніміть з них шкірку, а потім перетворіть на пюре. 1 л води закип'ятіть в каструлі, додайте туди картоплю і варіть 10 хвилин з моменту закипання. Печені овочі остудіть, зніміть з них шкірку, у перцю видаліть насінну коробку. Поріжте їх крупно і покладіть до картоплі варитися на 10 хвилин. Тим часом припустите на рослинному маслі цибулю і моркву, додайте томатну масу, тушкуйте кілька хвилин і перекладіть в каструлю з супом. Кип'ятіть суп 5-7 хвилин. Після цього виловіть всі овочі шумівкою, перекладіть в чашу блендера, подрібніть до стану пюре. Перекладіть його в каструлю, розбавте бульйоном до потрібної консистенції і варіть кілька хвилин. При подачі додайте в тарілку рубану зелень, подрібнений часник, йогурт або нежирну сметану.
Як приготувати дієтичний овочевий суп? Щоб отримати не тільки смачне, але і корисне блюдо, приділіть увагу вибору правильних інгредієнтів. Віддавайте перевагу сезонним овочам або тим видам, які підлягають тривалому зберіганню. Не забувайте також про заморожені овочевих сумішах - швидка заморозка дозволяє зберегти більшу частину корисних елементів.