Дієтичні овочеві супи

0

Вибачте цей текст доступний тільки в “російська”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Перші страви відмінно насичують, тому часто присутні в меню дієтичних планів харчування. Дієтичні овочеві супи можна приготувати з різного набору інгредієнтів. Пару цікавих рецептів ми пропонуємо вашій увазі.

Дієтичні овочеві супи
Суп з селерою і морквою

Цей нескладний рецепт овочевого дієтичного супу нагоді вам не тільки при дотриманні низькокалорійної дієти, а й у повсякденному житті. Щоб приготувати цю страву, підготуйте інгредієнти: пару бульб картоплі, 2 кореня селери (невеликого розміру), 3 моркви, свіжу зелень (будь-який асортимент), пару цибулин, насіння кунжуту, нежирний і несолодкий йогурт, 500 мл готового овочевого бульйону.

Овочі почистіть, помийте і наріжте. Лук підсмажте на олії, додайте до нього інші овочі, тушкуйте на слабкому вогні близько 10-ти хвилин. Потім додайте овочевий бульйон, доведіть до кипіння, приправте, злегка посоліть і варіть до готовності. При бажанні, можете перетворити овочі в пюре і розбавити овочевим бульйоном (в цьому випадку ви отримаєте суп-пюре). Якщо подобається відчувати смак кожного овоча по окремо, не подрібнюйте їх. Суп подавайте, заправивши йогуртом, посипавши підсмаженими насінням кунжуту і рубаною зеленню.
Суп з баклажанами і солодким перцем

Цей дієтичний суп-пюре з овочів має незвичайний смак за рахунок використання печених плодів. Підготуйте інгредієнти: по 3 шт. картоплі та баклажанів, великий солодкий перець, цибулю і моркву (по 1 шт.), стиглі свіжі томати (4-5 шт.), а також пару часточок часнику і багатий набір зелені (за смаком).

Запікати ви будете баклажани і перець - помийте їх. Баклажани розріжте вздовж на 2 частини і змастіть кожен зріз рослинним маслом, а перець залиште цілим (навіть хвостик не обрізайте). Овочі викладіть на фольгу, помістіть в розігріту духовку і запікайте при 200 градусах близько півгодини. Поки баклажани і перець готуються, інші овочі почистіть, поріжте. Помідори обшпарте окропом, остудіть холодною водою, зніміть з них шкірку, а потім перетворіть на пюре. 1 л води закип'ятіть в каструлі, додайте туди картоплю і варіть 10 хвилин з моменту закипання. Печені овочі остудіть, зніміть з них шкірку, у перцю видаліть насінну коробку. Поріжте їх крупно і покладіть до картоплі варитися на 10 хвилин. Тим часом припустите на рослинному маслі цибулю і моркву, додайте томатну масу, тушкуйте кілька хвилин і перекладіть в каструлю з супом. Кип'ятіть суп 5-7 хвилин. Після цього виловіть всі овочі шумівкою, перекладіть в чашу блендера, подрібніть до стану пюре. Перекладіть його в каструлю, розбавте бульйоном до потрібної консистенції і варіть кілька хвилин. При подачі додайте в тарілку рубану зелень, подрібнений часник, йогурт або нежирну сметану.

Як приготувати дієтичний овочевий суп? Щоб отримати не тільки смачне, але і корисне блюдо, приділіть увагу вибору правильних інгредієнтів. Віддавайте перевагу сезонним овочам або тим видам, які підлягають тривалому зберіганню. Не забувайте також про заморожені овочевих сумішах - швидка заморозка дозволяє зберегти більшу частину корисних елементів.

Оставить ответ

Copyright © 2016 argprint.com.ua - Блог для жінок *** З питань розміщення реклами -