У спеку улюбленим десертом дорослих і дітей залишається воно - морозиво. На жаль, дійсно смачних і, що важливо, натуральних холодних ласощів купити зараз практично неможливо. Від того доводиться експериментувати вдома і поєднувати смачне з корисне.
Насправді приготувати домашнє морозиво дуже просто. Я люблю готувати його з фруктів, ягід, йогурту, це не тільки смачно, але й безпечно для фігури. Таке морозиво не страшно дати дитині. Скористайтеся моїми порадами, що б порадувати близьких низькокалорійними і корисними ласощами.
З чого приготувати?
- ягоди: малина, чорниця, полуниця, ожина...
- фрукти: абрикоси, персики, нектарини, банани, авокадо...
- натуральний йогурт
- м'який нежирний сир
Не бійтеся поєднувати інгредієнти. Чудове морозиво вийде з йогурту, банана і свіжої чорниці, або з авокадо, манго і стиглих абрикосів. Додавайте до смаку горіхи, какао, мед, кокосову стружку і ін.
Як приготувати домашнє морозиво?
Є кілька способів приготування з одних і тих же інгредієнтів, при яких ви отримаєте абсолютно різний результат.
Спосіб № 1
Наріжте фрукти шматочками, складіть в контейнер, додайте ягоди і заморозьте (2-3 години). Складіть в чашу блендера (блендер знадобиться ручний), залиште на 5 хв. Потім пюрируйте, додавши пару ложок йогурту.
При такому способі у вас вийде м'яке морозиво.
Спосіб № 2
Складіть в чашу блендера нарізані фрукти - ягоди, додайте йогурт (100-200 мл) або нежирний сир, все змішайте до гладкої маси. Викладіть в контейнер і заморозьте (2 години). Через кожні півгодини діставайте контейнер і перемішуйте масу виделкою або вінчиком, що б не утворювалися кристалики льоду і маса була гладкою. Процедуру треба повторити 3 рази.
При такому способі у вас вийде морозиво, що за структурою нагадує сорбет.
Шоколадний " пломбір"
Що потрібно (2 порції):
2 стиглих банана
2 ч.л. какао
1 ч.л. натурального ванільного екстракту
1 ст.л. кокосової стружки
1. Банани наріжте тонкими кружечками, складіть в контейнер і поставте в морозилку на 2 години.
2. Складіть заморожені кружечки банана в чашу блендера, додайте какао, ванільний екстракт і кокосову стружку. Залиште на 5-7 хв при кімнатній температурі.
3. Пюрируйте ручним блендером до однорідної м'якої маси, розкладіть по стаканчиках, прикрасьте стружкою кокоса і відразу подавайте.
Калорійність готового продукту ( 215 г) - 249.84 ккал
білки - 5.85 ( 10.22 %)
жири - 6.15 ( 10.75 %)
вуглеводи - 45.21 ( 79.03 %)
У 1 порції - 125 ккал